Războiul Aquatermului cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului

Societatea Aquaterm, care furnizează utilităţile în municipiul nostru, avea de achitat la sfârşitul lunii trecute, către Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), o restanţă în valoare de 372.250 lei. Aceste datorii provin din perioada în care a fost privatizat Distrigaz-ul, iar restanţele către această societate au fost preluate de AVAS.
Astfel, în luna aprilie a anului 2002, când AVAS-ul a preluat aceste datorii, Aquatermul avea de achitat suma de 2.663.185 lei, aferentă energiei termice furnizate şi neîncasate. Pentru a achita aceste restanţe  conducerea societăţii Aquaterm a realizat un grafic de eşalonare, conform căruia a achitat lunar o sumă de bani către AVAS. Conform graficului, în perioada iulie 2009 – 2011, Aquatermul a achitat 5.000 de dolari pe lună, iar pe parcursul anului trecut a plătit suma de 5.456 de dolari în fiecare lună. Până în prezent a fost plătită suma totală de 2.290.934 lei.
Însă, în acest moment conducerea societăţii Aquaterm susţine că mai are de plătit o singură rată în valoare de 5.500 de dolari, deşi la AVAS figurează o restanţă mult mai mare. „Noi ne-am respectat obligaţiile, dar şi contractul pe care l-am avut cu AVAS-ul. Urmează să achităm şi ultima rată care va acoperi toată datoria pe care noi am avut-o. Cei de la AVAS spun că trebuie să plătim şi diferenţa de schimb valutar, ceea ce înseamnă că mai avem de achitat alte 3,7 miliarde de lei vechi. După ce voi achita şi ultima rată voi trimite o hârtie oficială, iar apoi voi merge la discuţii. Până acum nu am primit nicio o înştiinţare sau somaţie de la AVAS”, a declarat Ion Bolovan, director Aquaterm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email