Râul Argeș, poluat cu 300 de litri de deșeuri petroliere

Marți seara, polițiștii argeșeni au fost anunțați prin 112 că pe râul Argeș, în zona Podul Viilor, se observă urme de reziduuri petroliere. Oamenii legii au constatat la fața locului că sesizarea se confirmă și au luat primele măsuri, împreună cu reprezentanții Gărzii de Mediu, reprezentanții I.S.U. Argeș și Apelor Române, pentru limitarea efectelor și neutralizarea substanțelor.

”În urma investigațiilor efectuate s-a stabilit faptul că, în dimineața zilei de 31.01.2023, în jurul orei 10:00, un bărbat de 38 de ani din Suseni, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, cu sediul în municipiul Pitești, strada Depozitelor, având ca obiect de activitate servicii de reparații auto, ar fi deversat, în canalul colector al apelor pluviale, cantitatea de aproximativ 300 de litri de deșeuri petroliere.
Cu ocazia cercetării la fața locului au fost ridicate probe de sol, apă și din substanța cu aspect și miros petrolier în vederea efectuării unei expertize pentru a se stabili dacă poluarea a fost de natură să pună în pericol viața ori sănătatea umană, animală sau vegetală sau dacă apa a devenit dăunătoare sănătății oamenilor, animalelor sau plantelor, conform legislației în vigoare.
În continuare se efectuează cercetări cu privire la comiterea infracțiunilor de infectare a apei, urmând a fi luate măsurile legale în consecință”, informează IPJ Argeș.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email