RAR a aplicat 290 de amenzi și a retras 244 de certificate de înmatriculare

În județul Argeș, în primul semestru al acestui an au fost verificate 1.142 de vehicule, se arată într-un comunicat de presă al Registrului Auto Român (RAR). Dintre acestea, 44,4% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 29 (2,54%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 8,53% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării și 2,19% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în Argeș au fost aplicate 290 de amenzi contravenționale și au fost retrase 244 de certificate de înmatriculare.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

„Atragem atenția că rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”, precizează comunicatul Registrului Auto Român.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email