Raliul Argeşului pleacă de la Curtea de Argeş

Raliul Argeșului revine după 9 ani. ACS DTO Rally reașează Argeșul pe harta motosportului național și organizează, între 2 și 4 mai 2019, Raliul Argeșului CATENA – Powered by Peugeot – prima etapă a Campionatului Național de Raliuri „Dunlop” 2019, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. ACS DTO Rally pregătește un eveniment grandios, iar de pe harta probelor speciale nu va lipsi Transfăgărășanul – cea mai frumoasă șosea din România.

Raliul Argeșului CATENA-Powered by Peugeot este un eveniment organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, susținut de Consiliul Județean Argeș, Primăria Municipiului Pitești și CATENA, cel mai mare lanț de farmacii din România, deținut de grupul Fildas. Mașina oficială a Raliului Argeșului este oferită de Trust Motors – importator oficial al mărcilor Peugeot, Citroën şi DS în România.

Raliul Argeșului Catena – Powered by Peugeot va avea loc pe drumurile de asfalt din județ, principalele atracții pentru fani fiind traseul spectacol din Pitești, dar și desfășurarea concursului pe Transfăgărășan.

Care este programul

Joi, 2 mai – fanii automobilelor pot vedea mașinile de concurs de aproape în timpul startului festiv, începând cu ora 20:00. Piața Vasile Milea (în fața Consiliului Județean Argeș) va fi gazda evenimentului, spectatorii urmând a asista la o prezentare oficială a sportivilor și având posibilitatea de a face fotografii cu favoriții, a urca în mașinile de concurs și de a pune întrebări piloților prezenți.

3 mai – pentru curioșii care doresc să vadă mașinile de concurs „alergând”, în viteză, pe un traseu tehnic și îngust, organizatorii au pregătit o probă specială interesantă la Curtea de Argeș. Traseul, care pleacă din Curtea de Argeș spre Râmnicu Vâlcea, ca mai apoi să vireze către localitatea Bălteni, se desfășoară de două ori vineri, începând cu ora 14:58, fiind unul spectaculos și cu multe capcane, echipajele urmând a avea de furcă cu virajele de pe cei aproape 6 kilometri ai traseului.

Vineri, 3 mai, începând cu ora 17:00 – echipajele care iau startul în raliu vor concura pe un circuit gândit special pentru spectacol și fani. Desfășurat în jurul Stadionului „Nicolae Dobrin” din Pitești, traseul de concurs va permite spectatorilor prezenți să vadă mașinile de curse cum trec în viteză pe linii drepte sau prin viraje strânse și spectaculoase, urmând de trei ori acest circuit.

Sâmbătă, 4 mai, Raliul Argeșului Catena – Powered by Peugeot se mută pe cel mai celebru drum din România: partea sudică a Transfăgărășanului, care va fi locul acțiunii în raliu, echipajele urmând a urca din zona Cetății Poenari până în apropierea Conacului Ursului, mai jos de golul alpin din Făgăraș. Pe secțiunea de drum, de aproximativ 45 de kilometri, concurenții vor avea de parcurs cinci secțiuni cronometrate, atât în urcare, cât și în coborâre, unde fiecare secundă este importantă și unde lupta se va da contra-cronometru. Urcarea de la Cetatea Poenari debutează sâmbătă, la ora 11:51, în timp ce prima mașină care ia startul în coborârea dintre Conacul Ursului și Barajul Vidraru va porni la 14:33.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email