RAJA Constanţa, din nou în faţa Consiliului Local

Reprezentanţii RAJA Constanţa vor veni din nou la Curtea de Argeş în încercarea de a-i convinge pe noii consilieri de necesitatea delegării gestiunii serviciului public de apă canalizare acestei societăţi. „Nu am stabilit nimic, nu am făcut niciun demers. Îi aşteptăm pe cei de la RAJA să vină la Curtea de Argeş, să-şi prezinte proiectele şi să răspundă întrebărilor consilierilor”, ne-a spus primarul Constantin Panţurescu. Întâlnirea are loc la şedinţa Consiliului Local de la sfârşitul lunii ianuarie.

După cum ziarul nostru v-a mai informat,  SC RAJA Constanţa SA, societate ce aparţine Consiliului Judeţean Constanţa,  este cel mai mare operator regional din România în domeniul alimentării populaţiei cu apă potabilă și al epurării apelor uzate, şi deserveşte peste trei milioane de locuitori, în timpul sezonului estival numărul beneficiarilor depășind 4 milioane. Asta scrie pe site-ul societăţii. SC RAJA SA Constanţa este membru fondator al Asociaţiei Române a Apei şi, în acelaşi timp, este o companie furnizoare de servicii de alimentare cu apă şi canalizare din România membră IWA (Asociaţia Internaţională a Apei). În plus, RAJA Constanţa are în exploatare 17 staţii de epurare ape menajere.

O doamnă din Constanţa ne-a tras de urechi

La sfârşitul lunii mai 2015, o doamnă din Constanţa a venit la Curtea de Argeş împreună cu şeful ei şi ne-a spus că suntem nişte neserioşi dacă ni se pare mult că 1000 de litri de apă ar putea costa 4 lei. Doamna a fluturat pe sub ochii consilierilor locali o sticlă de apă de 0,5 litri, şi le-a spus că a dat pe ea 2,5 lei. A cerut domnia sa aleşilor, preocupaţi mai degrabă de decolteul doamnei decât de sticla ei, să nu mai „politizeze” apa, ne-a certat că nu avem canalizare pe câteva străzi, ne-a povăţuit înţelept să avem grijă cu normele europene de mediu, şi ne-a dat un ultimatum – ori dăm apa şi canalul firmei pe care o reprezintă până pe 15 iunie 2015 ori vom muri în chinuri groaznice, de sete ori înecaţi cu mizerabila noastră apă. Doamna cu pricina era director tehnic al SC RAJA SA Constanţa, unul dintre cei mai mari operatori din ţară, societate care şi-a exprimat disponibilitatea de a se ocupa şi de apa din Curtea de Argeş.

Foştii consilierii locali s-au plimbat moca la Constanţa

În octombrie 2014, foştii consilieri locali fuseseră în excursie la Constanţa, pe banii RAJA, evident, ca să vadă cu proprii ochi cum stau lucrurile acolo. Au stat la hotel de fiţe, au fost trataţi cu tot ce au vrut muşchii lor, dar când s-au întors tot nu au luat nicio hotărâre. Probabil ca să-şi scoată cheltuielile făcute cu aleşii Curţii de Argeş, cei doi directori au venit  la Curtea de Argeş câteva luni mai târziu, să încerce să-i preseze să ia o decizie. Urma anul electoral 2016, nu era timp şi nu era nici cazul unei tulburări a apei, aşa că fostul primar nu a mai făcut niciun demers.

Din motive care vor fi cu siguranţă explicate la şedinţa de Consiliu la care vor participa reprezentanţii RAJA, delegarea gestiunii a redevenit interesantă pentru constănţeni, şi pentru asta e nevoie ca noii aleşi să ştie exact ce şi cum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email