Rahatul, cărat cu roaba prin spital

Ploile de săptămâna trecută au făcut ravagii în Argeş, iar câteva instituţii au fost afectate. Printre ele s-a numărat şi Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean. O tânără mămică din Curtea de Argeş, care era internată cu băieţelul ei acolo, ne-a trimis la redacţie câteva fotografii în care se vede cum rahatul e cărat cu roaba de la subsolul Spitalului până afară. Imaginile sunt stupefiante, iar experienţa femeii a fost asemenea. „A plouat foarte tare şi probabil că s-a inundat subsolul. Marţi dimineaţă am ieşit din salon şi am văzut cum nişte inşi cărau roabe pline de rahat. Lăsau în urma lor dâre de fecale şi un miros pestilenţial. Este de neimaginat aşa ceva. Toţi cei care eram acolo cu copiii i-am întrebat de ce fac asta, de ce nu aduc o vidanjă, cum e posibil să care rahatul pe holuri şi pe scări. Ne-au ignorat şi şi-au văzut de treabă mai departe.  Vă daţi seama, la Boli Infecţioase… Nici nu vreau să mă gândesc la bacterii şi la alte asemenea lucruri. Rahatul era luat în picioare şi dus prin saloane, un dezastru. Eu am plecat joi din spital şi tot mi se părea că mai miroase”, ne-a spus femeia, marcată de ce a văzut.

Ce zic reprezentanţii Spitalului

Conducerea Spitalului Judeţean nu neagă că aşa s-au petrecut lucrurile, ba chiar spune că situaţia s-ar putea repeta. După ce a văzut pozele şi le-a arătat şi conducerii unităţii sanitare, dr. Marius Pascu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, ne-a transmis – „Din cauza ploilor abundente care au suprasolicitat rețelele de canalizare și din cauza infrastructurii vechi a clădirii în ziua respectivă a refulat canalizarea într-un spațiu din subsolul clădirii unde funcționează Secția de boli infecțioase. În aceste condiții, până la sosirea unei vidanje care a remediat situația, angajații au fost nevoiți să scoată o parte din lichidul refulat cu instrumentele pe care le-ați văzut. Aceste avarii intră în competență Serviciului tehnic care s-a  implicat cu mijloacele pe care le-a avut la dispoziție. Sigur că a fost o situație neplăcută pentru toată lumea. Din păcate, dată fiind vechimea rețelei de canalizare din zonă, situația se poate repeta”.

Reguli stricte. Doar teoretic?!

Regulile într-un spital sunt stricte, iar într-o secţie de boli infecţioase şi mai stricte. Pe toate uşile scrie că „accesul persoanelor străine e interzis”, orele de vizită sunt respectate, halatul de unică folosinţă, masca, botoşii, toate sunt obligatorii. Rahatul cărat cu roaba nu se înscrie în nicio astfel de regulă. „Nici la ţară, unde oamenii au toaleta în curte, nu se cară aşa fecalele, nu cred, cel puţin. Ce am văzut eu în Spital, la Boli Infecţioase, întrece orice limită”, ne-a mărturisit argeşeanca. Ea nu a văzut însă unde au fost golite roabele. „Probabil au aruncat conţinutul în iarba din curte, acolo se îndreptau”, crede ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email