„Radu Perianu şi Cristian Mitrofan ar putea să fie manageri ai PNL!”

Fostul preşedinte al PNL Curtea de Argeş, Sandu Nichita crede că o soluţie pentru ieşirea din criza profundă în care se află PNL poate fi manageriatul politic.Apele nu par să se liniştească la PNL, nici la Curtea de Argeş şi poate mult mai mult la Piteşti. Se caută soluţii, dar orgoliile sunt mari şi nimeni nu pare dispus să-şi asume eşecurile din ultime vreme dar nici să aibă curajul să propună ceva, cu unele excepţii.  Sandu Nichita a fost preşedinte al PNL Curtea de Argeş într-o perioadă în care lucrurile erau calme, iar liberalii păreau să-şi fi găsit calea. Continuăm astăzi cu partea a doua a interviului pe care l-am realizat cu Sandu Nichita.

-La momentul la care cele două partide, PNL și PDL s-au unit, la Curtea de Argeș, cei doi președinți erau Sandu Nichita și Victor Suhan.

Sunt printre puținii în PNL, fără să fiu lipsit de modestie, care am constat că acea conducere bicefală nu este constructivă și eficientă. În momentul când am realizat la Curtea de Argeș conducerea unică, s-a trezit după aceea și județul dar și țara că acea conducere este foarte bună. Chiar interimară! Și acum suntem tot în interimat, care înseamnă provizorat. Cât mai stăm, domnilor, membri ai PNL, în acest provizorat și în norme, decizii, instrucțiuni care se dau ”cap în cap”?!? Fiecare alege din ele ce-i convine, mai ales cum îmi spunea mie domnul Dănuț Bica: ”nu putem dl. Nichita să acceptăm conducerea unică pentru că nu avem funcție de prim-vicepreședinte la nivel de organizație locală sau județeană!” Vă întreb acum, domnule Bica, avem sau nu avem, acum, postul de prim- vicepreședinte la nivel național? Fie el și interimar! Vedeți cum ați ajuns la vorba mea?!? Și ați găsit atunci de cuviință să-l ”împingeți” la o parte pe Sandu Nichita. Sau cei care aveau idei altele decât ale unui grup de interese, trebuiau ”marginalizați”, mergând pe ideea ”decât să ai dreptate împotriva partidului, mai bine greșești o dată cu el”, după cum spunea cândva Ana Pauker! Prin urmare, atunci când eram interimar și se mergea pe structura conducerii unice, scorul la Curtea de Argeș la alegerile prezințiale a fost de 47, 7%, apoi, după reorganizările științifice la alegerile locale, s-au obținut sub – 13%. Ne întrebăm de ce? Chiar credeți că membrii de partid și electoratul sunt ignoranți și nu știu ce vor… Știu foarte bine! Au observat traseismul, că strigătorii de lozinci nu sunt chiar cei care ar trebui să reprezinte P.N.L., au văzut că în structuri sunt unele ”lipitori”, alții muște care bâzâie sau mardeiași de organizație care au studii temeinice în arta tăierii frunzei la câini și nu aduc rezultatele trâmbițate în jurul paharelor. Aceștia au reușit să împingă în afara partidului unii dintre membrii PNL sau simpatizanți scârbiți de atitudinea bahică și de automulțumire a celor care se cred nucleul dur al partidului. Domnilor, nu sunteți nucleul dur, ci sunteți niște atomi bezmetici într- o masă amorfă. Ieșiți din cercul vostru vicios și lăsați-i pe alții să pună lucrurile la punct în cadrul Partidului Național Liberal. PNL este un partid mare în care s-au strecurat unii oameni mici si ineficienți!

Un personaj din organizația județeană se crede reformatorul partidului, liderul de neînlocuit, înțelepciunea întruchipată, filozoful politic al universului și alte calități, un fel de Toma Alimoș din creația populară, dar care este in fapt un biet individ, mic la stat și mic la sfat.

-Vorbeaţi despre şansa PNL cu manageri politici. Cum ar trebui să fie aceştia, aveţi nume?

Să aibă vârsta înțelepciunii și, cel mai important, să dea dovadă de multă diplomație și să nu fie purtat de interese de grup. Pentru Pitești pot să dau și un nume, dl Radu Perianu, și la Curtea de Argeș, de asemenea, dacă dl. Cristian Mitrofan nu vrea să ajungă candidat de profesie poate să ocupe foarte bine această funcție, este un manager bun de partid. Așa va putea să construiască și să șlefuiască un alt candidat la Primărie care nu aibă contracte cu instituțiile publice și să nu fie angajat la stat. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email