Radiografie. Liga I – etapa de început luată la bani mărunţi


Când s-a tras la sorţi programul meciurilor din Liga I, noi, argeşenii n-am bucurat că avem două echipe pe prima scenă a fotbalului românesc. Apoi, la numai câteva zile, F.C. Argeş a fost retrogradată la masa verde şi judeţul Argeş a rămas cu

doar o echipă în Liga lui Mitică. Şi campionatul a început. Iată pe scurt radiografia primei etape în care F.C. Internaţional Curtea de Argeş a pornit cu stângul pierzând meciul de pe teren propriu cu Oţelul Galaţi.

 

Un rezultat mincinos

Internaţional Curtea de Argeş – Oţelul Galaţi 0 – 1. Un rezultat mincinos. Culmea este că antrenorul Dorinel Munteanu a spus după meci că victoria echipei lui este meritată! Parcă ar fi văzut alt meci… Oţelul a câştigat cele trei puncte cu un singur şut tras la poarta lui Marius Popa! Jucătorii lui Ştefan Stoica au ratat două mari oportunităţi, portarul Baotic fiind un adevărat înger păzitor.

Răzbunarea

Rapid – Poli Iaşi 4 – 1 . Giuleştenii s-au răzbunat pe echipa din Copou cu vârf şi îndesat. În ultima etapă a campionatului trecut, Poli Iaşi a făcut egal în Giuleşti, şi astfel Rapidul a pierdut participarea în Euro Ligă. Acum ieşenii au plătit. Trupa „Dulăului” Hizo a pornit ca din tun şi s-a instalat pe primul loc în clasament.

Arbitru hoţ

Unirea Alba Iulia – F.C. Braşov 0 – 1. Rezultat viciat de arbitrul Marius Bordean din Sibiu. Omul nu a acordat două penalti-uri pentru gazde şi va fi reţinut de la delegări. Se poate spune că omul meciului a fost preşedintele de la F.C. Braşov, Dinu Gheorghe.  

Cu gândul la Şahtior

F.C. Timişoara – loria Bistriţa 1 – 0. După egalul obţinut la Doneţk, timişorenii au jucat slab în Giuleşti cu Gloria lui Tata Jean Pădureanu. Au câştigat chinuit cu 1 – 0, printr-un gol marcat în minutul 74. Trupa lui Neluţu Sabău a fost cu gândul mai mult la returul cu Şahtior, acolo unde le este suficient şi un 0 – 0 sau 1 – 1 pentru calificare, lucru care ar constitui o mare bombă europeană!

Fără drept de recurs

CFR Cluj – Unirea Urziceni 2 – 0. Unirea lui Dan Petrescu şi MM Stoica a pierdut fără drept de recurs, după ce echipa lor fusese „maltratată” de CFR Cluj în finala Supercupei României, cu largul concurs al arbitrului Georgian Ionescu. Acum arbitrajul a fost corect, dar campionii de la Urziceni n-au avut „putirinţă”, semn că Unirea Urziceni are un adevărat complex CFR Cluj.

Am trăit să o vedem şi p’asta: Dinamo furată la Craiova!!!

U Craiova – Dinamo 0 – 0. Ciuca bătăilor în meciurile de pregătire unde au fost bătuţi de bucătari şi vânzători de la supermarket şi benzinării, dinamoviştii au jucat bine la Craiova şi meritau să câştige, dacă îi lăsa asistentul Micloş Nagy. Degeaba strigă Borcea ca din gură de şarpe că l-au furat arbitrii, mortul de la groapă nu se mai întoarce… Asistentul Nagy a anulat un gol valabil, a oprit dintr-o acţiune clară de gol pe dinamovişti, iar centralul Alexandru Tudor nu a acordat un penalty pentru „câini”. Şi asta se numeşte hoţie! Câte d’astea a făcut şi Borcea, numai el şi Dumnezeu ştie…

A la Sorinaccio

Astra Ploieşti – andurii Tg. Jiu 0 – 1. Sorinaccio, adică Sorin Cârţu,  şi-a demonstrat renumele italienesc. A marcat un gol după ce portarul lui, Răzvan Stanca, a salvat în extremis vreo trei, iar apoi a băgat Autobaza şi a plecat de la Ploeşti cu toate cele trei puncte în desagă. În zadar se plângea „Comisarul” Ion Moldovan că jucătorii lui meritau un punct…

Laude de la Gigi Becali

Ceahlăul Piatra Neamţ – Steaua 0 – 2. Cu Bergodi „şef pe bancă”, Steaua a obţinut cea de-a patra victorie în acest sezon, trei în Euro Ligue şi una în campionat, lucru care îl face pe Gigi Becali să se dea pe spate şi să ţopăie de bucurie. Latifundiarul din Pipera nu îşi dă seama că echipa lui a jucat până acum doar cu echipe de „pârnăiaşi”, grupări slabe, fără valoare. Să-i vedem pe Onicaş, Ninu, Ochiroşii, Andrei Ionescu, Tudose şi ceilalţi pe care Becali îi laudă de mama focului, atunci când vor da piept cu jucători şi echipe de valoare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email