Rablele abandonate au blocat parcările

Poliţia nu se implică în rezolvarea situaţiei, şi recomandă înfiinţarea poliţiei locale, iar municipalitatea nu îşi permite să cumpere un autovehicul care să ia maşinile şi să le ducă la fier vechi

Tot mai mulţi proprietari de autoturisme din municipiul Curtea de Argeş îşi abandonează maşinile pe domeniul public, iar locuitorii din zonele respective găsesc cu greu un loc de parcare din cauza acestor rable „uitate” în parcări sau chiar pe spaţiul verde dintre blocuri. În acelaşi timp, proprietarii acestor rable stau fără griji, asta pentru că, deocamdată, nu s-au luat măsuri ferme de ridicare a lor sau de convingere a proprietarilor de a le muta în alte locuri unde nu incomodează.   

Le vedem aproape pe orice străduţă sau alee de cartier, ruginite, pline de praf şi cu roţile dezumflate. Zeci de astfel de rable zac abandonate pe străzile sau prin cartierele municipiului, deranjând trecătorii care sunt nevoiţi să facă slalom printre ele şi enervând şoferii care caută un loc de parcare. Semnele că autoturismele sunt nemişcate de ani de zile sunt vizibile, căci sunt pline praf şi într-o evidentă stare de degradare. „Da, normal că mă deranjează, pentru că ocupă un loc de parcare pe care cineva l-ar putea folosi. Ar trebui ridicate, duse la fier vechi”, spun un George G., un tânăr care locuieşte în cartierul Progresu. Alţii argeşeni sunt nemulţumiţi de faptul că aceste autoturisme sunt abandonate chiar pe trotuare. „Cel mai mult mă deranjează cei care parchează pe trotuar. Nu se poate să laşi o maşină ani de zile pe trotuar, în timp ce pietonii sunt nevoiţi să meargă pe stradă”, spun oamenii. Mai mult decât atât, au fost cazuri când oamenii s-au luat la bătaie pentru un loc de parcare. Aceştia şi-au împărţit pumni şi picioare şi asta în condiţiile în care multe locuri de parcare sunt ocupate de maşini nefolosite. „Unii se bat pentru un loc de parcare şi pe cei care au astfel de rable nu îi interesează că ocupă locurile degeaba. Trebuie făcut ceva”, spune un alt bărbat.

 

Potrivit şefului Biroului Transporturi din cadrul Primăriei Curtea de Argeş, Nicolae Păunescu, în scurt timp va demara o campanie de identificare a celor care deţin astfel de autoturisme, ce au fost abandonate printre blocuri de ani de zile. „Vom începe o acţiune de identificare a persoanelor care au lăsat maşinile printre blocuri. Însă, nu este uşor deloc pentru că mulţi şi-au luat numerele de înmatriculare. Sunt cazuri în care sunăm la alţi locatari pentru a afla cine deţine aceste autoturisme. Cel mai bine ar fi să avem o autoutilitară cu ajutorul căreia să putem ridica aceste maşini. Din păcate, aceasta este o investiţie pe care bugetul local nu şi-o permite. Am putea să facem un contract cu o firmă specializată, dar atunci avem nevoie de sprijinul Poliţiei, dar cei de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie ne-au comunicat să înfiinţăm poliţia locală, care să se ocupe de astfel de activităţi”, a declarat Nicolae Păunescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email