Punct de prim ajutor la Centrul de Recreere pentru Pensionari

Ca în fiecare an, pe durata perioadelor în care sunt înregistrate teperaturi ridicate, Primăria  Municipiului Curtea de Argeș, prin Direcția de Asistență Socială (DAS), aplică o serie de măsuri specifice din domeniul asistenței sociale destinate unor categorii vulnerabile și cu risc de îmbolnăvire.

Astfel, în concordanță  cu măsurile legislative și pentru diminuarea efectelor provocate de vremea caniculară asupra populației municipiului Curtea de Argeș, acțiunile operative întreprinse de DAS Curtea de Argeş sunt următoarele:

-Identificarea și monitorizarea persoanelor defavorizate care pot fi afectate sever în perioada de avertizare meteorologică .În categoria menționată sunt incluse persoanele vârstnice singure și/sau nedeplasabile, persoanele cu dizabilități, bolnavii cronic sau cu boli incurabile, persoanele fără locuință /fără adăpost .

-Punerea la dispoziția cetățenilor a telefoanelor Direcției pentru sesizări directe: 0248 708923/0248 708924, disponibile în intervalul orar 9.00-16.00, zilnic, în perioada  caniculară cu avertizare de cod galben, portocaliu și roșu.

-Sprijin în achiziționarea alimentelor de bază , în funcție de solicitările înregistrate prin telefoanele de urgență puse la dispoziția cetățenilor.

-Deschiderea unui punct de prim ajutor la Centrul de Recreere Pensionari , situat B-dul Basarabilor nr. 28A, dotat cu apă  și trusă medicală de primă urgenţă, care va fi deservit de către un asistent medical și un alt specialist al centrului.

-Alte măsuri stabilite în situații de neprevăzut, constatate de echipele Direcției pe teren .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email