Pui de urs, prins la intrarea în oraş


Despre faptul că pe raza Ocolului Silvic Vidraru au fost aduşi recent mai mulţi urşi, aţi aflat din ziarul nostru. Animalele se apropie periculos de oraş, dar nimănui nu pare să-i pese. Protestăm public faţă de decizia de a aduce urşii în zona noastră, în condiţiile în care au fost luaţi de la Sinaia pentru că speriau turiştii. Oare, argeşenii sunt mai puţin importanţi decât braşovenii, sau turiştii care vin la noi la munte nu merită chiar nimic, nici măcar un drum asfaltat cum trebuie sau siguranţa că nu-i va fugări ursul? Aceasta pare să fie părerea celor care au decis să ne aducă urşii pe cap.

Toată noaptea au urlat câinii

Ieri după amiază, pe strada Angheleşti, situată în apropierea unităţii militare din Curtea de Argeş era mare agitaţie. Doi tineri au reuşit să prindă un pui de urs, care are doar câteva luni şi pe care l-au dus într-o cameră a unei case aflate în construcţie. Curtea localnicului devenise neîncăpătoare pentru curioşii care au venit să vadă puiul de urs. „Toată noaptea s-au dat câinii. Parcă era ceva în neregulă că niciodată nu au făcut aşa. Cred că de aseară sunt ursuleţii pe aici prin zonă. Mi-au spus vecinii că au mai văzut doi pui, care au fugit în pădure. Sper să nu apară şi vreo ursoaică, că e pericol atunci. Pe acesta l-am prins aici, lângă gard. Mi-a fost frică de el, recunosc, dar am reuşit să îi pun o pătură în cap, apoi l-am luat de ceafă şi l-am adus aici”, povesteşte unul din băieţi. Puiul de urs a fost închis în cameră, iar pe fereastră copiii îi aruncau mâncare. Deşi ursul era foarte mic, nimeni nu avea curaj să intre şi să se joace cu el. „E foarte frumos şi simpatic. Nici nu ştiu ce să îi dau să mănânce. I-am aruncat câteva mere şi zmeură. Aşteptăm să vină de la Ocol să îl ridice de aici şi să îl ducă în pădure”, spune băiatul care a reuşit să prindă puiul de urs.

L-au luat într-o pătură şi l-au dus în pădure

După câteva minute, unul dintre tinerii prezenţi în zonă şi-a făcut curaj şi a intrat în camera unde era închis ursul, dar a ieşit foarte repede după ce animalul a început să alerge spre el. „Cred că este şi el speriat, săracul. Lui îi este frică de mine şi mie de el. Chiar dacă e aşa de mic, eu zic că e periculos. Zgârie foarte tare cu ghearele alea. Păi mai devreme se urcase pe perete în sus şi era foarte aproape să iasă pe geam”, spune Cosmin. Nu a trecut mult timp şi au sosit reprezentanţi Ocolului Silvic Curtea de Argeş. După ce au fotografiat animalul, aceştia l-au luat într-o pătură şi l-au dus cu maşina în pădurea din apropiere. Oamenii se tem, însă, ca în perioada următoare să nu vină în zonă şi alţi urşi. „Ne este teamă, recunoaştem. Cine ştie ce se poate întâmpla? Acesta a fost pui, dar dacă, Doamne Fereşte, vine vreunul mai mare?! Este foarte periculos. Mai sunt oameni care locuiesc mai sus, chiar la poalele pădurii. Ei ce vor face dacă se trezesc cu animalul în casă?”, se plânge o femeie care locuieşte în zona respectivă.   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email