Proxeneţii au fost trimişi în judecată

Zilele trecute, cei trei proxeneţi care au exploadat sexual peste 20 de tinere argeşence au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv de către procurorii Serviciului Teritorial Piteşti din cadrul DIICOT.
La sfârşitul lunii iulie, ofiţerii BCCO Argeş şi procurorii DIICOT i-au prins pe cei proxeneţi în urma descinderilor în şase locaţii, patru din  Piteşti şi două din Curtea de Argeş, unde suspecţii obligau fetele să întreţină relaţii sexuale cu diverşi indivizi.
În timpul percheziţiilor au fost capturaţi Ionel R. (48 de ani), Gheorghe M. (48 de ani) şi Mihai P. (42 de ani), toţi din Piteşti, dar şi cinci dintre tinerele care erau forţate de aceştia să se prostitueze, două dintre ele fiind minore. Cele două apartamente din Curtea de Argeş erau închiriate pe termen lung de către cei trei proxeneţi. Aici aceştia le cazau pe tinere pentru a le putea supraveghea. Pentru a le convinge pe fete să se prostitueze, proxeneţii le obligau, sub ameninţarea cuţitului, să întreţină relaţii sexuale cu ei şi le filmau. Apoi le şantajau ca vor posta imaginile pe internet sau le vor arăta rudelor şi prietenilor lor, aşa că fetele cedau.

Le dădeau bani fetelor şi apoi le şantajau

Multe dintre adolestentele racolate de cei trei erau eleve la trei licee din municipiul nostru, Colegiul Naţional Vlaicu Vodă, Grup Şcolar Ferdinand I şi Grup Şcolar Constantin Dobrescu Argeş, şi proveneau din familii dezorganizate sau cu o situaţie materială precară. Gheorghe M. le oferea tinerelor bani drept cadou, apoi le obliga să semneze un contract de împrumut, după care pentru achitarea datoriei fetele erau forţate să se prostitueze. În caz contrar, actele erau arătate pritenilor şi familiilor fetelor. În urma probelor obţinute împotriva lor, cei trei proxeneţi au fost trimişi marţi în judecată şi vor fi judecaţi la Tribunalul Argeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email