Propunerile consilierilor locali din opoziţie pentru bugetul municipiului din acest an

Comisiile Consiliului Local al municipiului Curtea de Argeş s-au întrunit la sfârşitul săptămânii trecute şi au dezbătut bugetul local din acest an într-o şedinţă furtunoasă pe alocuri. Proiectul bugetului a fost în dezbatere publică, iar săptămâna aceasta urmează să fie votat de consilieri.

Înainte de a aproba modul în care vor fi cheltuiţi banii publici la Curtea de Argeş, aleşii au discutat pe marginea sumelor, iar consilierii din opoziţie (PNL, USR PLUS, PMP) au făcut câteva propuneri pe care le-au discutat cu primarul Constantin Panţurescu iar acesta a promis că vor fi puse în practică.

Astfel, consilierii din opoziţie au propus racordarea Stadionului Municipal la reţeaua de gaze, montarea unui sistem de încălzire, hidrozolarea şi amenajarea cel puţin a zonei centrale de vestiare şi repararea pistei de alergare din jurul terenului, cartele și soft de pontaj la Spital (sistem pilot), eventual cu recunoaştere facială,  extins în anii următori la toate instituţiile din subordinea Primăriei şi Consiliului Local.

Se cere amenajarea unei toalete publice

Aleşii locali i-au mai cerut primarului să amenajeze un loc de petrecere a timpului liber pentru tineri cu rampă de skateboard în parcul Fantâna lui Manole pe amplasamentul fostului teren de sport, prelungirea pistei de biciclete de la Ivancea până pe strada Nordului astfel încât să existe o legătură pentru cei care doresc să folosească bicicleta pentru a merge la serviciu, precum şi amenajarea unui spaţiu cu aparate de fitness în aer liber în parcul Fântâna lui Manole, în apropierea Direcţiei de Asistenţă Socială şi refacerea locului de joacă dispărut dupa reamenajarea parcului.

Montarea unei bariere cu taxare progresivă la intrarea şi ieşirea din Piaţa Centrală, cu primele 30 de minute gratuit, apoi taxare progresivă , amenajarea unei  toalete publice  în zona Centrului de Cultură şi a unui târg săptămânal pentru producătorii locali în parcarea din faţa sălii de sport au fost alte propuneri ale consilierilor locali din opoziţie. Cu cele mai multe dintre ele primarul Constantin Panţurescu a fost de acord, dar au fost şi unele pe care le-a respins, cum este cea referitoare la stadion şi la pista de biciclete extinsă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email