Proprietarii saloanelor de evenimente ies din impas! Nunţile şi botezurile, până la ora 2

Restaurantele şi saloanele de nunţi din zona Curtea de Argeş au avut mult de suferit în perioada pandemiei, când petrecerile au fost interzise ori au putut avea loc cu participanţi puţini şi până la o anumită oră. Sigur, au fost şi cazuri în care ora a fost depăşită ca şi numărul participanţilor, dar organele abilitate au aplicat amenzi atunci când au descoperit  astfel de lucruri. De acum, însă, se schimbă situaţia, iar patronii pot respira uşuraţi, ca şi mirii, de altfel. Conform unei recente reglementări legale petrecerile de mai sus se pot desfăşura până după miezul nopţii.

Astfel, la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, Guvernul a aprobat ca evenimentele private, de tipul nunților și botezurilor, să poată fi desfășurate în localuri până la ora 2.00, prelungindu-se astfel programul restaurantelor, doar pentru evenimente private, cu două ore.

Astfel, „activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, organizată în cadrul evenimentelor private (nunți și botezuri)” va fi permisă până la ora 2,00, prevede hotărârea adoptată.

„Era şi cazul să se schimbe ceva. Am urmărit şi eu câţi bolnavi mai sunt, ce se mai întâmplă prin judeţ şi prin oraş, şi am văzut că numărul scade, deci era momentul să ne lase şi pe noi să stăm mai mult. E foarte greu, în ultimele luni am dus-o greu, dar sperăm ca acum să ne meargă mai bine. A fost greu şi cu angajaţii. Să sperăm că nu o să mai crească iar numărul cazurilor, că nu cred că mai rezistăm dacă va mai veni o altă perioadă în care să fim închişi”, ne-a declarat proprietarul unui salon de evenimente de pe raza oraşului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email