„Promovarea atracţiilor turistice din municipiul Curtea de Argeș s-a realizat deficitar !”

Turismul este cea mai mare şansă de dezvoltare a municipiului Curtea de Argeş, potrivit specialiştilor care au realizat Strategia de dezvoltare a oraşului în perioada 2014 – 2020. „Turismul, privit ca ramură economicǎ cu o expansiune rapidǎ, dar și cu potenţial real de dezvoltare, genereazǎ o piaţǎ sigurǎ a forţei de muncǎ și reprezintǎ una dintre principalele surse de venit la nivelul regiunii și a municipiului Curtea de Argeș”, se arată în documentul citat, care precizează că „dezvoltarea turismului contribuie armonios la creșterea economicǎ și socialǎ, prin sporul asigurat la veniturile populaţiei precum și la cele aferente organizaţiilor publice și private, prin efectele sale multiplicatoare. Motivaţia principală din această perspectivă este legată de influenţa exercitată asupra sectorului terţiar al economiei, referindu-ne aici la serviciile de comerţ, alimentaţie publică, industria artizanatului, transporturile locale etc.”

Specialiştii apreciază că, pe termen mediu, turismul practicat la nivelul municipiului Curtea de Argeș trebuie să se orienteze pe „fidelizarea clienţilor existenţi, dar și atragerea altora noi”.

Până acum, promovarea turistică a fost haotică, atuncă când a fost. „Turismul local practicat până ȋn prezent nu a beneficiat de planificare integratǎ, exemple ȋn acest sens pot fi susţinute de anumite neconcordanţe ȋntre programele de vizitǎ ale obiectivelor turistice, istorice și culturale cu intervalele orare ale transportului local. Promovarea atracţiilor turistice din municipiul Curtea de Argeș s-a realizat deficitar, fiind cunoscute foarte puţine detalii despre atracţiile locale la nivel naţional”, mai spun experţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email