La Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă” s-a desfăşurat săptămâna trecută un proiect internaţional, „Traces to leave or traces to follow”. Elevii de la „Vlaicu Vodă”, împreună cu cei din Polonia şi din Italia au avut o mulţime de activităţi, au făcut excursii prin ţară şi s-au distrat. După deschiderea oficială, miercuri și joi între orele 9:00 și 17:00 s-au desfășurat workshop-urile la liceu. Elevii au muncit din greu: au învățat coregrafii, melodii, au creat videoclipuri sub forma unor povești, au interpretat scenete, au exersat speech-uri și au făcut experimente. La sala de sport a liceului, dupa ora 17:00, atât miercuri, cât și joi au avut loc competițiile de handbal și de fotbal dintre elevii români, polonezi și italieni. Vineri de dimineață între orele 11:00 și 13:00 s-a desfășurat competiția de public speaking la Primărie, unde Ana Maria Ducu și Horia Herciu au reușit să obțină locul I, Ciobanu Bianca locul II și Flavius Văcaru locul III. Toată munca elevilor a fost prezentată în cadrul spectacolului de vineri de la ora 16:00 care s-a desfășurat la Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”. Profesorii, părinții și nu în ultimul rând coordonatoarea întregului proiect de schimb de experiență, îndrăgita profesoară Ileana Popescu, au fost de-a dreptul încântați și multumiți de modul în care cei aproape 70 de elevi implicați au reușit sa abordeze tema „Traces to leave or traces to follow” în cadrul celor șase workshop-uri : Drama, Music, Dance, Digital Art, Science și Public Speaking. Spectacolul s-a încheiat la ora 18:00.
Sâmbătă dimineață, la ora 9:30, gazdele împreună cu oaspeții lor au plecat în excursie la București unde au vizitat Palatul Parlamentului alături de profesorul Robert Sima. Atât românii cât și străinii au fost impresionați de imaginea uimitoare a Parlamentului României. „Cel mai mult mi-a plăcut povestea acestui loc și legătura pe care o are cu comunismul” a povestit una dintre fetele venite din Italia despre această excursie. „A fost o modalitate foarte bună de a ne cunoaște mai bine între noi”, crede ea. Cu toții au fost impresionați atât de unicitatea cât și de mărimea acestui loc, dar mai ales de priveliștea de la balconul Parlamentului. Așadar, putem fi siguri că prin intermediul acestei activități am convins un grup de 22 de străini că țara noastră este într-adevăr frumoasă și merită să fie vizitată.
Duminică, până la ora 19:30, elevii implicați în proiect au avut parte de timp liber pe care l-au petrecut în familie, acasă, la Barajul Vidraru sau la Bran. De la ora 19:30 a avut loc închiderea proiectului la restaurantul Posada unde elevii au petrecut pană târziu. Luni la 9:00 și-au luat la revedere în curtea Colegiului „Vlaicu Vodă” și și-au promis că se vor revedea la anul viitor.
Diana Coman, clasa a IX a B, C.N.V.V.