Proiectul prin care vor fi dotate școlile din Curtea de Argeș a obținut finanțare

Municipiul Curtea de Argeș a trecut în ultima etapă cu proiectul privind dotarea școlilor cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. ”Urmează să se încheie contractul de finanțare pentru școli și la următoarea rectificare bugetară va fi trecut pe ordinea de zi”, spune Janina Zarioiu, secretarul general al municipiului.

Primăria Curtea de Argeș a obținut astfel finanțare pentru proiectul prin care școlile din municipiu vor fi dotate cu cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. Proiectul ”Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din municipiul Curtea de Argeș, județul Argeș”, are o valoare de 2,5 milioane de euro și de el vor beneficia 6340 de elevi.

Care sunt școlile care vor fi dotate

Vă reamintim că prin intermediul proiectului vor fi dotate 11 laboratoare de informatică, 209 săli de clasă (cu echipamente digitale – tablă interactivă, un laptop și un sistem all-in-one pentru cadrul didactic, un sistem de sunet, o cameră videoconferință, o imprimantă multidisciplinară, un scanner portabil pentru documente). De asemenea, vor fi dotate 157 de săli de clasă cu mobilier și materiale didactice, ca și trei laboratoare de științe și 24 de cabinete școlare –  12 cabinete psihologie, patru cabinete școlare și opt săli de sport. În plus, două ateliere de practică vor primi materiale și echipamente de specialitate.

Beneficiarii proiectului sunt Liceul Tehnologic ”Mihai I”, Clubul Copiilor,  Liceul Tehnologic ”Ferdinand I”, Colegiul Național ”Vlaicu Vodă”, Seminarul Teologic Ortodox ”Neagoe Vodă Basarab”, Școala Gimnazială ”Mircea cel Bătrân”, Școala Gimnazială ”Carol I”, Școala Gimnazială ”Basarab I”, Grădinița cu Program Normal ”Căsuța cu Povești”, Liceul Tehnologic Auto, Grădinița cu Program Prelungit ”O lume minunată”, Grădinița cu Program Prelungit ”Academia Piticilor”, Școala Gimnazială ”Regina Maria”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email