Proiectul prin care se construiește inclusiv pasarelă pentru biciclete a intrat în licitații

Primăria Curtea de Argeș a demarat procedurile de licitații pentru proiectul prin care se vor construi o pasarelă pentru biciclete, sistem de închiriere biciclete și altele asemenea.

Pe 30 septembrie are loc licitația pentru  ”Achiziție servicii de proiectare și inginerie faza SF + faza PT și asistență tehnică, pentru obiectivul de investiții „Creșterea mobilitaţii urbane nepoluante prin investiţii de tip integrat în soluții inteligente aferente Coridorului de mobilitate integrată Sud Vest – Centru (strada Râmnicu Vâlcea – Bulevardul Basarabilor) al Municipiului Curtea de Argeș”, conform licitatiapublica.ro, valoarea estimată a contractului fiind de 196.5000  lei.

Sistem de închiriere biciclete

Obiectivul de investiții pentru care se fac studiile și proiectarea este compus din: Sistem de Bike-sharing: Extinderea sistemului de bike-sharing existent prin amplasarea a încă maxim 4 stații automatizate de închiriere biciclete cu un număr de maxim 40 de biciclete. Fiecare staţie automatizată de închiriere biciclete va avea minim 15 locuri de andocare. Pe traseu se vor amplasa si rasteluri pentru parcarea de scurta durata a bicicletelor cu un numar de minim 20 de locuri.

Pasarelă supraterană

Pasarelă: Se va construi o pasarelă cu dublu sens pentru pista de biciclete care va respecta regimul de înălțime în vigoare, aferent categoriei de drum pe care îl va traversa. Aceasta va face legătura între strada Râmnicu Vâlcea și zona strada 1 Decembrie 1918 și va avea o lungime de aproximativ 1 km. Pe aproximativ 170 m din lungimea aferentă a pasarelei nu vor exista elemente de sprijin de tip stâlpi, iluminarea acesteia fiind realizată atât deasupra cât și dedesubt, prin intermediul bandei led dar și prin conectarea surselor de iluminare la sistemul de iulminate al orașului.

6,5 kilometri de pistă de biciclete

Pistă de biciclete: Aceasta va avea o lungime de aproximativ 6,5 km, dispusă pe traseul aferent str. Râmnicu Vâlcea, pasarelă care face legătura între str. Râmnicu Vâlcea si zona str.1 Decembrie 1918 si pe str. Pompieri până la intersecâia cu Bd. Basarabilor. Lățimea acesteia va fi de 1m pe sens. Având în vedere existența șanțului pentru colectarea apelor pluviale, pe str. Râmnicu Vâlcea va fi necesară redimensionarea acestuia și montarea unei rigole carosabile pentru a permite posibilitatea construirii pistei de biciclete sau a trotuarului.

10.000 metri pătrați de trotuare modernizate

Trotuarele: Suprafața trotuarelor va fi de aproximativ 10.000 m2, urmând ca modernizarea acestora să fie realizată diferențiat în funcție de zonă.

Trecerile de pietoni: Vor fi modernizate/înființate aproximativ  5 treceri de pietoni prin semnalizare orizontală inteligentă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email