Proiectul noului ştrand e la primar pe birou

Aleşii locali au întrebat la ultima şedinţă de Consiliu Local despre situaţia ştrandului şi planurile pentru zonă. „Proiectul ştrandului este la mine pe birou. Am considerat însă că e mai bine să finalizăm complexul de nataţie, care poate fi folosit tot anul, şi apoi să începem amenajarea zonei ştrandului, ştrand care este folosit doar două luni pe an”, a spus primarul Constantin Panţurescu. Acum, ştrandul este plin de bălării, vopseaua din bazin s-a scorojit, iar întreaga zonă arată precum decorul unui film de groază.

Nicolae Diaconu în 2015 – proiect de modernizare făcut de o firmă italiană

Deja din 2015 ştrandul ajunsese o ruină, iar cetăţenii, care încă mai credeau în ce promiteau autorităţile, cereau insistent, direct la Primărie ori prin presă, ca locaţia să fie modernizată şi redeschisă. Fostul primar Nicolae Diaconu prezenta un proiect amplu de modernizare a locaţiei, proiect ce presupunea refacerea bazinelor, amenajarea peisagistică a zonei, realizarea unor locuri de joacă pentru cei mici, dar şi crearea mai multor locuri de parcare. De asemenea, proiectul prevedea şi refacerea sistemului de filtrare a apei, înlocuirea pompelor de apă, dar şi izolarea şi placarea bazinului. Costurile necesare pentru reabilitarea ştrandului se ridicau la un milion de euro. „Am cerut unei firme de proiectare din Italia, cu experienţă în acest domeniu, să ne realizeze un proiect pentru modernizarea ştarndului din Curtea de Argeş. Am primit deja o schiţă şi pentru a realiza totul avem nevoie de 1.000.000 de euro. Dar noi încercăm în prima fază să reabilităm bazinul cel mare, lucrarea pe care ne dorim să o finalizăm în acest an, pentru a mai prinde puţin din vară. În primul rând avem nevoie de o expertiză a bazinului, pentru a afla stadiul în care se află pereţii laterali. Apoi, putem cu o investiţie mai mică să reamenajăm acest bazin. Trebuie să facem măcar acest lucru în acest an”,  declara  Nicoae Diaconu în 2015, vara.

Constantin Panţurescu 2018 – „Ştrandul este prins într-un Master Plan de turism”

El mai spunea că că este interesat de realizarea unui parteneriat cu mai mulţi oameni de afaceri, care doresc să investească în modernizarea Ştrandului Tineretului. „La finalul lucrărilor am putea avea un ştrand modern, cu o capacitatea de aproape 5.000 de persoane. Pe lângă argeşeni, am putea atrage aici şi mai mulţi turişti”, credea Diaconu. Nici oameni de afaceri nu au venit să investească, nici bazinele nu au fost modernizate, nici ştrandul nu a fost deschis. Ce e sigur însă e că schiţa făcută de firma din Italia, „cu experienţă în domeniu,” nu a fost gratis.

Anul trecut, primarul Panţurescu declara – „Ştrandul este prins într-un Master Plan de turism cu un obiectiv destul de important. Nu voi spune nimic până când nu voi avea toate detaliile. Se rezolvă cu intrarea prin bunăvoinţa unuia dintre proprietarii terenurilor pe care a fost calea ferată. Acesta va dona terenul pentru a facilita accesul la ştrand”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email