Proiectele primarului pentru Curtea de Argeş în 2016

Anul 2016 ar putea fi unul dintre cei mai buni pentru municipiul Curtea de Argeş, dacă proiectele pe care primarul Nicolae Diaconu le are vor fi puse în practică. Pentru ca să se întâmple toate lucrurile bune pe care administraţia locală le plănuieşte e nevoie însă de un buget mare, buget pe care autorităţile locale nu ştiu dacă îl vor avea.

În 2015 la Curtea de Argeş au fost implementate mai multe proiecte cu finanţare europeană. Unele dintre ele s-au finalizat, altele se vor termina la anul. Pentru 2016, administraţia locală are planuri mari şi importante pentru locuitorii municipiului.

„În primul rând vreau să finalizez toate proiectele începute şi lucrările de strictă necesitate. Bugetul va fi aproximativ egal cu cel de anul trecut, şi ne pliem pe cheltuielile de funcţionare pentru toate instituţiile. În şcoli o să facem câteva lucrări, ce arde foarte tare este acoperişul Colegiului „Vlaicu Vodă”, poate găsim un proiect cu finanţare externă. Apoi trebuie să demarăm achiziţia pentru staţia de epurare şi să desemnăm operatorul pentru apă. Sunt în discuţii cu Consiliul Judeţean pentru a prelua staţia de la Cerbureni şi pentru cea de la Oeşti, să le scoatem la licitaţie întreg sistemul. Ce a mai rămas prin cartiere, drumurile care nu s-au încadrat  în proiectul cu fonduri europene, să le facem cu Serviciul Public. Strada Vasile Lupu va fi asfaltată, ca şi parcările din cartierul Progresu. Ne-am propus să închidem toate parcările, să verificăm ce mai e de făcut la apă şi canalizare, după care încercăm să vedem cum finalizează lucrările Kaercher, să refacem strada Nordului, la lăţimea care trebuie şi de o calitate bună. Alte proiecte ar fi alte două locuri de joacă şi să îl reabilităm pe cel de la Terasa 1 Mai precum şi parcul de la Mănăstire. De asemenea încercăm să rezolvăm problemele prin cartiere, trebuie refăcute străzile Despina Doamna şi Banu Mărăcine şi vreau să facem studiu de fezabilitate şi proiect tehnic pentru canalizare în zona de case de pe strada Progresu. În mare acesta e planul, la asta ne orientăm. E posibil să facem şi o staţie de pompare acolo, e o zonă foarte mare de case acolo”, ne-a spus primarul Nicolae Diaconu

 

Bugetul local pentru anul 2016 va fi adoptat la începutul anului, dar administraţia locală l-a schiţat deja, având în vedere veniturile de anul acesta. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email