Proiectele Direcţiei de Asistenţă Socială – „Ziua universală a iei ”

Direcția de Asistenţă Socială  (DAS) Curtea de Argeș  a organizat  în data de  24.06.2021, proiectul  „Ziua universală a iei”. Locul de  desfășurare al programului a fost parcul „Fântâna lui Manole”, iar participanți – beneficiarii Centrului de zi Acces;  beneficiarii Centrului de zi pentru recreere pensionari; beneficiarii Centrului de zi Sfântul Justinian.

În deschiderea proiectului,  Mariana Moise, director D.A.S.,  a susținut prezentarea cu tema „Ia românească,  simbol al culturii române”, după care beneficiarii Centrului de Consilere Socio-Educativă Acces au prezentat expoziția  „Ia, culoare și creativitate”  în cadrul căreia vor fi expuse picturi și ii din hârtie creponată, realizate în cadrul atelierului de creație. De asemenea,  beneficiarii centrelor au prezentat un colaj de dansuri populare şi au fost desfășurate activități de socializare între beneficiarii centrelor, în scopul realizării unor punți între generații.

Scopul proiectului a fost  promovarea  culturii  și a tradițiilor populare  românești în rândul tinerilor, iar obiectivele acestuia – cultivarea interesului comunității locale  pentru artă, tradiție și menținerea obiceiurilor populare; transmiterea către generația tânără a ideii de păstrare a identității culturale românești; promovarea patrimoniului arhaic reprezentat de ia românească.

Rezultatul aşteptat de organizatori este creșterea interesului pentru păstrarea tradițiilor și obiceiurilor populare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email