Proiectele Direcţiei de Asistenţă Socială – „Sunt copil al Europei!”

Cu  ocazia serbării Zilei Europei, Centrul de Consiliere Socio-Educativă ACCES din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS) Curtea de Argeş, a organizat de curând proiectul „Sunt copil al Europei”.

Locul de desfăşurare a proiectului a fost parcul „Fântâna lui Manole”. În contextul pandemiei de Covid 19, proiectul s-a desfăşurat în aer liber. Atât personalul centrului, cât şi beneficiarii au adoptat comportamente adecvate contextului pandemic: păstrarea distanţării sociale, folosirea măştilor de protecţie şi a dezinfectanţilor.

Scopul proiectului a fost, potrivit DAS,  „conştientizarea apartenenţei la marea familie europeană prin îmbogăţirea sistemului de cunoştinţe cu informaţii despre UE.

În cadrul proiectului s-au desfăşurat mai multe activităţi, astfel – în cadrul atelierului de creaţie beneficiarii au confecţionat din hârtie glasată steguleţe cu însemnele UE; au fost purtatate discuţii interactive cu tema „Uniunea Europeană – identitate şi unitate”; s-a  desfăşurat o activitate interactivă în cadrul căreia a fost vizată cunoaşterea de către beneficiarii centrului, a unor simboluri UE (imn, drapel, monedă), a unor atracţii turistice, a tradiţiilor şi a limbilor vorbite în ţările membre.

Obiectivele acestui proiect au fost  dezvoltarea şi stimularea potenţialului creativ al elevilor; dezvoltarea capacităţii de exprimare literară şi  plastică; cultivarea sensibilităţii artistice a elevilor; realizarea unei expoziţii cu lucrările proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email