Proiectele Direcţiei de Asistenţă Socială – „Drag mi-e portul românesc!”

Cu  ocazia marcării Zilei Naționale a Portului tradițional românesc, Centrul de zi ACCES din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) Curtea de Argeș, a organizat proiectul „Drag mi-e portul românesc”  în Parcul „Fântâna lui Manole”;

În contextul pandemiei de Covid 19, proiectul s-a desfășurat în aer liber. Atât personalul centrelor, cât și beneficiarii, au adoptat comportamente adecvate contextului pandemic: păstrarea distanțării sociale, folosirea măștilor de protecție și a dezinfectanților.

În cadrul programului au fost purtate discuții interactive cu privire la varietatea costumelor populare și simbolistica acestora;  copiii au  colorat fișe de lucru cu costume tradiționale românești, iar beneficiarii Centrului Acces au  prezentat un colaj de dansuri populare.

Scopul proiectului a fost promovarea   tradițiilor populare  românești în rândul copiilor, iar obiectivele – cultivarea interesului comunității locale  pentru artă, tradiție și menținerea obiceiurilor populare; transmiterea către generația tânără a ideii de păstrare a identității culturale românești; promovarea patrimoniului arhaic reprezentat de ia româneasca.

Rezultatul aşteptat de DAS al acestui  proiectul este creșterea interesului pentru păstrarea tradițiilor și obiceiurilor populare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email