Ieri la hotelul Camino au fost prezentate două proiecte cofinanțate din Fondul Social European, în care sunt parteneri Sectorul 4 al Municipiului București, Primăria Municipiului Curtea de Argeș, Primăria Orașului Murfatlar și Asociația A.Vo.G. (asociație neguvernamentală din Italia, care de la înființare-1995, s-a ocupat de persoanele defavorizate și de minorii cu risc din Regiunea Campania).
Durata proiectului „Îmbunătățirea accesului grupurilor vulnerabile pe piața muncii” este de 34 luni, cu un cost total de 16.898.022 lei, iar al doilea proiect, „Promovarea egalității de șanse și de gen în ocupare și în societate”, are o durată de 31 de luni, costurile totale fiind de 10.908.933 lei.
Primul proiect prezentat în cadrul conferinței a fost „Îmbunătățirea accesului grupurilor vulnerabile pe piața muncii”, iar prin acest proiect se urmărește „facilitarea accesului la ocupare a persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile în scopul evitării excluziunii sociale, marginalizării, discriminării și riscului de sărăcie, prin implementarea de planuri individualizate de formare profesională pentru dezvoltarea aptitudinilor și a calificărilor de bază ale acestora”. Grupul vizat de acest proiect este format din 200 de tineri de peste 18 ani care părăsesc sistemul instituționalizat de protecție a copilului, 600 de membri ai familiilor sărace și 10 persoane din cadrul Centrului de Incluziune Socială, în procente egale femei-bărbați.
Şanse mai mari de integrare pentru femei
Al doilea proiect prezentat este „Promovarea egalității de șanse și de gen în ocupare și în societate”. Prin acest proiect se urmărește promovarea principiului egalității de șanse și de gen în societatea românească, încurajarea egalității de șanse pe piața muncii pentru femei, prin creșterea competivității și accesului acestora pe piața muncii. De asemenea, se dorește îmbunătățirea capacității partenerilor din cadrul proiectului de a facilita integrarea femeilor pe piața muncii și de a promova egalitatea de șanse și de gen și eliminarea practicilor discriminatorii.
Grupul țintă al acestui proiect este de 540 de femei, 20 de manageri ai autorităților publice locale și centrale, 380 de angajați ai personalului din autoritățile publice locale și centrale și 400 de angajați din personalul partenerilor sociali.
La conferinţă au vorbit despre aceste proiecte Mihai Laurențiu, reprezentantul Sectorului 4 al Municipiului București, Mihaela Cincu, reprezentanta Primăriei orașului Murfatlar, Claudia Gâlcă (Primăria Curtea de Argeș), și Mariana Moise (șefa Servicului de Asistență Socială, din cadrul primăriei municipiului Curtea de Argeș). De asemenea, a fost prezent și primarul Nicolae Diaconu care a conchis – „Se adaugă la zestrea noastră de proiecte”.