Proiect educativ la Centrul „Acces”

La centrul de consiliere socio-educativă „Acces” din municipiul nostru s-a desfăşurat, zilele trecute, programul educativ „De la copil la copil”, care a fost organizat în parteneriat Liceul Tehnologic Forestier.
Astfel, cu această ocazie, mai mulţi elevi din cadrul instituţiei de învăţământ au participat alături de copiii de la centrul „Acces” la o serie de activităţi recreative şi educative. „În cadrul proiectului am desfăşurat mai multe acţiuni împreună cu elevii de la Liceul Tehnologic Forestier. Copiii de la Centrul „Acces” şi-au întâmpinat oaspeţii cu o expoziţie de obiecte realizate de ei în cadrul atelierului de creaţie. De asemenea, cadrele didactice care au participat la programul „De la copil la copil” au vorbit copiilor despre importanţa prevenirii abandonului şcolar. Totodată, la finalul acţiunii elevii care ne-au vizitat au oferit cadouri copiilor de la centru”, a spus Maria Barbu, asistent social în cadrul centrului „Acces”.
Prin intermediul acestui proiect s-a urmărit îndeplinirea mai multor obiective, precum prevenirea abandonului şcolar după finalizarea ciclului gimnazial, crearea motivaţiei la nivelul Liceului Tehnologic Forestier de a sprijini acţiunile Centrului „Acces” sau schimbarea percepţiei copilului defavorizat social faţă de instituţiile implicate în procesul educative şi creşterea încrederii acestuia în capacitatea sa de dezvoltare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email