Proiect dedicat copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate la Şcoala Gimnazială „Mircea cel Bătrân”

La sfârşitul săptămânii trecute, în sala multifuncţională a Primăriei municipiului Curtea de Argeş a avut loc conferinţa de lansare a proiectului „Energia vine din noi”, finanţat de Grupul CEZ România. Acesta se desfăşoară în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” şi Asociaţia Comitetului de Părinţi din cadrul instituţiei de învăţământ.
La eveniment au participat viceprimarul Cristian Mitrofan, Anca Răduţu, inspector general adjunct în cadrul ISJ Argeş, Adrian Brătulescu, reprezentant CEZ, Ştefan Dumitrache, manager Muzeul Municipal, Simona Hirică, manager Centrul de Cultură şi Arte, Gheorghe Nicuţ, fost primar al municipiului, Ionel Marinescu, directorul Şcolii Gimnaziale „Mircea cel Bătrân”, coordonatorii echipei de proiect, respectiv, prof. Nicolae Niţă, prof. Adriana Niţă şi prof. Alina Băiaşu, dar şi numeroase cadre didactice. „Este un proiect benefic mai ales că se adresează copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate. Trebuie să recunoaştem că aceşti copii au probleme şi sunt destul de mulţi în toate instituţiile de învăţământ. Aceştia suferă, au căderi sau de multe ori se interiorizează. Chiar dacă la suprafaţă nu se vede acest lucru, efectele se vor observa cu siguranţă mai târziu. Este o idee excepţională şi vă urez mult succes”, a declarat Anca Răduţu. La rândul său, Adrian Brătulescu, reprezentantul CEZ, a vorbit despre scopul principal al proiectului, dar şi despre obiectivele acestuia. „Scopul proiectului constă în susţinerea integrării şi promovarea „Egalităţii de şanse” pentru copii aflaţi în dificultate, precum şi schimbarea mentalităţii, dar în acelaşi timp eliminarea prejudecăţilor faţă de elevii aflaţi în impas. De asemenea, printre obiectivele pe care le urmărim se regăsesc diminuarea riscului de disconfort psihic cauzat de absenţa părinţilor, dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi inter-relaţionare în cadrul grupului ţintă, promovarea independenţei participanţilor sau îmbunătăţirea calităţii stilului de viaţă prin autocunoaştere”, a declarat Adrian Brătulescu.
40 de copii incluşi în grupul ţintă al proiectului
În grupul ţintă al proiectului se regăsesc 10 copii cu ambii părinţii plecaţi în străinătate, 10 copii cu cerinţe educaţionale speciale, 10 copii cu unul dintre părinţi plecaţi în străinătate şi alţi 10 copii cu oportunităţi reduse. Totodată, în perioada de desfăşurare a proiectului, 1 septembrie – 31 decembrie, se vor desfăşura o serie de activităţi în cadrul cărora vor fi implicaţi copii din grupul ţintă. „Dintre activităţile propuse a se desfăşura până la sfârşitul anului, enumerăm: „Organizarea de ateliere creative de pictură şi hand-made – ateliere si expoziţie; „Viaţa. O competiţie!” – concursuri şi activităţi sportive; „Karaoke Show” – terapie prin muzică; „ECOATITUDINE” – excursie şi ecologizare pe Valea Argeşului; „English Is Fun!” – Halloween Party; „Viaţa mea” – minispectacol de teatru; „Spectacol de colinde” – datini şi obiceiuri de iarnă, filmul proiectului”, au spus membrii echipei de proiect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email