Proiect de parteneriat strategic Erasmus+ derulat la Liceul Tehnologic ”Regele Mihai I”

În perioada 04-11.06.2022, 10 elevi ai Liceului Tehnologic “Regele  Mihai I” din Curtea de Argeș cu specializările: Prelucrarea lemnului și Silvicultură, însoțiți de cadrele didactice Minodora Popescu, Alunița Bîlea și Gina Proca vor participa la o mobilitate în cadrul Proiectului Erasmus+ Le développement durable dans la filière bois”, nr. 2020-1-FR01-KA229-079820_2, la Lycée professionnel du Chablais din Thonon les Bains, Franța.

Proiectul Erasmus+ la care elevii români și francezi participă din anul 2020, își propune să consolideze activități legate de dezvoltare durabilă și protecția mediului. Tinerii, participanți la proiectul Erasmus+ Le développement durable dans la filière bois, nr. 2020-1-FR01-KA229-079820_2, vor fi îndrumați să devină ambasadori pentru dezvoltarea durabilă la nivel local, dar și european, prin creșterea gradului de conștientizare privind dezvoltarea durabilă în sectorul lemnului.

Conservarea pădurilor, biodiversitatea pe care o adăpostește, exploatarea rațională a lemnului, reciclarea sunt toate subiecte care ar trebui să-i privească pe viitorii specialiști în silvicultură și prelucrarea lemnului, dincolo de granițele Franței și ale României. Cele două unități școlare sunt deja implicate în acțiuni legate de protecția mediului, acțiuni pe care proiectul își propune să le consolideze.

Pentru pregătirea mobilității, elevii au colaborat online, folosind platforma eTwinning, pentru pregătirea instrumentelor și a suporturilor de comunicare ale proiectului.

Proiectul deschide o nouă perspectivă pentru profesionalizarea resurselor umane implicate în domeniul educațional, educatori și educabili deopotrivă, în sensul coeziunii dintre teorie și practică, dintre mediul de învățământ și cel economic, într-o lume a globalizării, competitivității și performanței.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email