Proiect cu participanţi din 5 ţări la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă”

În perioada 13 – 20 aprilie, la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă” se desfăşoară proiectul FROM ZERO TO HERO, în care sunt implicaţi elevi din cinci ţări europene.

Astfel, 72 de elevi şi 12 profesori din Olanda, Italia, Norvegia, Polonia şi Spania, plus alţi 120 de elevi români şi 25 de profesori  de la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă” participă la activităţi diverse. De altfel, anul acesta se împlinesc 10 ani de la organizarea primului proiect internaţional în care parte este şi Colegiul din Curtea de Argeş.

Şcolile implicate în proiect sunt Medoza di Mencia, Breda, şi Gymnasium Celeanum, Zwolle, din Olanda, Istituto Technico Statale “Leonardo Da Vinci”, Carpi, şi Liceo Scientifico “Manfredo Fanti”, Carpi, Italia, Skarnes Videregaende Skole, Skarnes, Norvegia, IES ALFRED AYZA, Peniscola, Spania, LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE IM. MARII DĄBROWSKIEJ,Komorow, Polonia, gazda fiind Colegiul „Vlaicu Vodă”.

Vineri elevii şi profesorii au ajuns la Curtea de Argeş, iar ziua de sâmbătă a fost dedicată vizitării oraşului şi deschiderii oficiale a proiectului, festivitate care a avut loc la Primărie. După duminica petrecută de elevii străini în familiile care îi găzduiesc, luni şi marţi sunt programate workshop-uri la şcoală şi competiţii sportive, iar miercuri o excursie la Bucureşti. Joi are loc Public Speaking- concurs desfăşurat la Primărie, după amiaza este programat  un spectacol la Centrul de Cultură şi Arte, iar seara, petrecerea de final la un restaurant din oraş.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email