Proiect al Asociației Euroactive – Tineri din 6 ţări au învăţat despre efectele negative ale rețelelor de socializare

Asociația Euroactive a desfășurat pe parcursul lunii aprilie un schimb de tineri virtual – „Social Media’s Bogus Dye” – prin care și-au propus să crească nivelul de conștientizare al tinerilor cu privire la efectele negative ale rețelelor de socializare.

Proiectul trebuia să se desfășoare în format fizic, în comuna Corbeni, însă în contextul pandemic organizatorii au trebuit să se adapteze pentru a se asigura că tinerii participă la activități în siguranță.

„Am întâmpinat multe provocări. Nu este ușor să faci educație pe Zoom, fie ea și educație non-formală. Am fost nevoiți să adaptăm toate activitățile la un format în care tinerii să se poată cunoaște, să lege prietenii, să învețe și să se poată implica activ și din spatele calculatorului. Noi credem că am reușit. Am avut activități de tipul treasure hunt, escape rooms, dezbateri, jocuri de rol, am realizat cântece și poezii, am creat postere și videoclipuri, am avut chiar și o activitate în format Family Feud, cunoscută la noi drept <<Ce spun românii>> în care tinerii au răspuns la întrebări tematice – ce postează oamenii pe rețelele de socializare și nu ar trebui; care sunt cele mai cunoscute efecte negative ale rețelelor de socializare; care sunt cele mai distribuite informații personale și tot așa”, spune Cristiana Onea, Facilitator.

Activitatea s-a desfășurat pe parcursul a 4 săptămâni îmbinând activități în grupuri mici, în care tinerii au trebuit să se organizeze singuri, să realizeze anumite materiale sau sarcini și activități la care au participat cu toții, planificate pentru întreg grupul internațional. Au existat și sesiuni interculturale, în cadrul cărora fiecare grup național a putut să-și prezinte țara și cultura, de la vestimentație și gastronomie, până la atracții turistice și obiceiuri.

„În timpul acestui proiect pot spune că am învățat multe lucruri interesante despre social media și pericolele implicate, dar mi-am dezvoltat și abilități precum vorbitul în public și am reușit să creez relații faine, alături de oameni pasionați, creativi și cu un vibe contagios” – Ioana Vasile, Participant

„Pentru mine acest proiect a însemnat un mare pas în dezvoltarea mea personală, un început pentru experiențe și percepții noi. Mă bucur că am reușit să mă implic, să învăț, să dezbat și să-mi fac prieteni. De asemenea am învățat o mulțime de lucruri despre pericolele, avantajele și oportunitățile de pe rețelele de socializare” – Sofia Călinescu, Participant

Proiectul a fost finanțat prin programul Erasmus+ și a implicat tineri din 6 țări: România, Bulgaria, Franța, Ucraina, Turcia și Georgia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email