Programul primei ediţii a Festivalului Medieval „Curtea Domnească”

La sfârşitul acestei săptămâni, la Curtea de Argeş se va desfăşura prima ediţie a Festivalului Medieval „Curtea Domnească”. Evenimentul, care se va desfăşura într-o nouă locaţie, parcarea de la Biserica Domnească, este organizat de Primăria municipiului, Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”, Muzeul Municipal şi Asociaţia „Societas Milities Getae”. Potrivit organizatorilor, în cadrul festivalului vor avea loc mai multe demonstraţii de lupte medievale, dar şi o serie de activităţi cultural-artistice, precum concerte de muzică medievală sau expoziţii de obiecte tradiţionale, realizate de meşteri populari.
Iată programul festivalului:
n Sâmbătă: ora 12:00 – Parada cavalerilor şi orăşenilor pe bulevard, între Centrul de Cultură şi Arte “George Topârceanu” şi Curtea Domnească;
– demonstraţii de scrimă medievală şi trageri cu arcul;
– prezentarea de meşteşuguri medievale – cioplit în lemn, fierărie, olărit, ţesut covoare, păupuşi, tipar Guttenberg;
–  antrenarea publicului se va face prin lectii de tras cu arcul şi şcoala micilor scutieri;
– seara la 19.00, retragere cu torţe.
n Duminică: ora 12:00 – paradă cu fanfare pe Bulevardul Basarabilor de la Centrul de Cultură şi Arte „George Topârceanu” până la Curtea Domnească;
– program artistic în parcarea Bisericii Domneşti susţinut de actori ai Teatrului Al Davila, elevi ai Colegiului Naţional Vlaicu Vodă şi trupa de muzică ambientală Blade Strings.
Vă reamintim că prima ediţie a Festivalului Medieval ar fi trebuit să se desfăşoare în curtea Bisericii Domneşti, însă a fost mutat pe ultima sută de metri în parcarea din apropiere, asta după ce au apărut mai multe neînţelegeri între administraţia publică locală şi Arhiepiscopie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email