Programul de lucrări al SPGC „corespunde necesităţilor de dezvoltare a municipiului”

Programul de lucrări pentru 2013 al Serviciului Public de Gospodărie Comunală (SPGC) a fost aprobat de Consiliul Local la şedinţa ordinară a lunii martie. Potrivit referatului întocmit de şeful Direcţiei Arhitect Şef din Primărie, inginerul Cătălin Băşoiu, „programul corespunde necesităţilor de dezvoltare urbană a municipiului Curtea de Argeş”, dar directorul SPGC, Ioan Ghiţă, şi primarul Nicolae Diaconu au recunoscut că este vorba despre lucrări puţine, pentru că nu sunt bani. „Este o mare presiune pe buget anul acesta, pentru că avem proiectele mari în implementare. Asigurăm cheltuielile de funcţionare pentru  SPGC şi apoi, în limita banilor, vedem ce putem face”, a spus primarul.
Astfel, programul aprobat de consilieri este cam teoretic, pentru că bugetul local nu a fost aprobat iar banii pe care îi primeşte SPGC vor fi stabiliţi la aprobarea bugetului. Şedinţa de buget a Consiliului Local va avea loc în aprilie, potrivit oficialilor din Primărie.
Prioritate, lucrările începute deja
Prioritare vor fi lucrările începute deja, au spus edilii, lucrările noi, de anvergură, lipsind anul acesta. „După ce se va face asfaltarea cu bani europeni, anul viitor, probabil, vom trece şi noi la asfaltarea străduţelor centrale care nu sunt în stare bună acum. O să asfaltăm centrul, pentru că atunci vom avea asfalt la periferie iar străzile centrale vor rămâne cu gropi”, a spus Ioan Ghiţă.
După ce Curtea de Argeş va avea buget, Ghiţă va reveni în Consiliu cu date exacte referitoare la costul lucrărilor propuse a fi realizate în acest an

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email