Programul de funcţionare a magazinelor de la parterul blocurilor, stabilit de Primărie

Primăria Curtea de Argeş a lansat în dezbatere publică Procedura de aprobare a programului de funcţionare a agenţilor economici care desfăşoară activitate la parterul locuinţelor colective sau pe o rază de 30 metri de ferestrele locuinţelor. Cetăţenii au avut posibilitatea să trimită sugestii şi propuneri pe marginea acestei proceduri până săptămâna trecută, dar nimeni un a trimis nimic. Aşa s-a întâmplat şi cu Regulamentului de atribuire şi folosire a locurilor de parcare în parcările de reşedinţă, supus de asemenea dezbaterii publice, dar fără vreun ecou în rândul cetăţenilor. În luna august, procedura de aprobare a programului agenţilor economici  care desfăşoară activitate la parterul blocurilor şi regulamentul  de atribuire a locurilor de parcare vor fi discutate la o dezbatere la Primărie.

Ca regulă generală, programul de funcţionare se poate stabili pentru toate zilele săptămânii, începând cu ora 7.00, fără îngrădiri orare, cu respectarea legislaţiei muncii şi a reglementărilor privind ordinea şi liniştea publică, şi se va aviza în forma în care a fost solicitat.

Agenţii economici care desfăşoară activitate de producţie nu pot functiona la parterul locuinţelor colective.

Pentru unităţile de alimentaţie publică sau prestatoare de servicii, programul de funcţionare nu va putea depăşi ora 23,00. Prin excepţie, se poate stabili şi aproba un program de funcţionare peste ora 23,00 dacă nu se depăşeşte nivelul maxim de zgomot stabilit prin lege, fapt certificat printr-un buletin de determinare a nivelului sonor eliberat de Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş sau de către persoane fizice/juridice atestate de către Ministerul Mediului pentru componenta zgomot şi vibraţii.

Amenzi de la 200 la 2000 de lei

Totuşi, în cazul în care unitatea se află la parterul sau subsolul unui bloc, poate fi folosită muzică după orele 23.00 numai în cazul în care asociaţia de proprietari îşi dă acordul cu condiţia obţinerii acordului vecinilor cei mai apropiaţi, pe orizontală şi pe vertical. În cazul unor reclamaţii întemeiate, Primăria Municipiului Curtea de Argeş poate reduce programul de funcţionare, iar reclamaţiile întemeiate repetate pot conduce la suspendarea activităţii.

Constituie contravenţii următoarele fapte: funcţionarea agenţilor economici în baza unui program de funcţionare neaprobat de Primăria Municipiului Curtea de Argeş;  nerespectarea programului de funcţionare aprobat;  neafişarea programului de funcţionare în forma aprobată de Primăria Municipiului Curtea de Argeş. Amenzile sunt de la 200 la 2000 de lei.

În cazul repetării contravenţiilor de către agenţii economici se poate dispune şi sancţiunea contravenţională complementară de suspendare a activităţii localului public pe o perioadă cuprinsă între 30 şi 45 zile. Contravenţiile se constată de către Primar şi împuterniciţi acestuia sau de către organelle abilitate ale Ministerului de Interne.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email