Profesorii îşi vor lua lefurile restante în această săptămână

Cadrele didactice din Curtea de Argeş nu au mai luat salarii din 12 octombrie, după cum aţi aflat în exclusivitate din ziarul nostru. Deşi şedinţa de Guvern în care a fost aprobată rectificarea bugetului naţional a avut loc miercurea trecută, Ordonanţa referitoare la rectificarea bugetară a apărut abia luni, pe 28 noiembrie, iar singura zi lucrătoare, pentru sectorul public, din săptămâna trecută, a fost marţi.

Pentru ca banii să intre în bugetul municipiului Curtea de Argeş e nevoie de o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, şedinţă care a fost programată pentru luni, 5 decembrie, urmând ca până vineri dascălii să ia salariile pe care ar fi trebuit să le încaseze pe 12 noiembrie.

Se pare însă că vina ar aparţine administraţiei locale. Surse oficiale care au dorit să-şi păstreze anonimatul spun că bugetul local a rămas fără bani pentru salariile profesorilor tocmai din cauza felului în care a fost alcătuit. Adică, au fost prevăzuţi bani mai puţini pentru salarii pentru că se ştie că pe final de an are loc rectificarea bugetului naţional şi oricum se dau bani pentru lefuri. Au fost prevăzute sume mai mari pentru alte cheltuieli, pentru care la rectificare nu se puteau lua. Oricum, spun sursele noastre, banii sunt în Trezorerii din 28 noiembrie, iar primăriile au fost înştiinţate oficial încă din 24 noiembrie că trebuei să facă rectificările la nivel local, astfel încât să nu mai fie nevoie să stea trei zile după rectificare ca să le facă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email