Profesorii din Curtea de Argeş nu au mai luat salariile din octombrie

Directorul economic al Primăriei zice că acestea se vor da în prima parte a lunii decembrie”

 

E jale mare printre cadrele didactice şi personalul nedidactic din şcolile din Curtea de Argeş. Salariile care trebuiau luate pe 12 octombrie nu s-au încasat nici până acum, iar directorul economic al Primăriei, Gheorghe Florescu, zice că ele vor fi luate în prima parte a lunii decembrie”.

Deşi marţi este programată şedinţa ordinară a lunii noiembrie a Consiliului Local, rectificarea bugetului pentru salariile cadrelor didactice nu figurează pe ordinea de zi. „Miercuri a avut loc rectificarea bugetului naţional, joi o fost publicată în Monitorul Oficial, apoi pleacă la direcţiile Finanţelor Publice şi urmează repartizarea pe unităţi administrativ teritoriale”, ne-a spus Gheoreghe Florescu, directorul economic al Primăriei. Acesta a precizat că cel mai probabil ședința extraordinară a Consiliului Local în care se va adopta rectificarea bugetului pentru plata salariilor cadrelor didactice va avea loc pe 5 sau 6 decembrie, dat fiind faptul că și ziua de 2 decembrie este liberă în sectorul bugetar.

Foarte puţini dintre profesorii din municipiu au fost norocoşi pe 12 noiembrie, în ziua de salariu. „Au luat doar cei de la Şcoala „Mircea cel Bătrân” restul de plată şi câte ceva pe la Şcoala „Carol I” şi Seminarul Teologic. Profesorii sunt plătiţi pe costul standard per elev, iar la unele şcoli acesta s-a depăşit din luna septembrie”, ne-a mai spus directorul economic al Primăriei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email