Profesori şi elevi din toată Europa, proiect comun cu Şcoala „Mircea cel Bătrân”

Profesori și elevi de la școli din Grecia, Lituania, Portugalia, Spania, Italia, Bulgaria, Turcia și Polonia au venit la Curtea de Argeș printr-un proiect ERASMUS în care partener este Şcoala „Mircea cel Bătrân”. Zilele trecute, în Sala Multifuncțională a Primăriei a avut loc o primă activitate care a cuprins o prezentare a tradițiilor și obiceiurilor locale, prin cântece și jocuri românești. Pe scenă au urcat corul și grupul folcloric ale Școlii Gimnaziale „Mircea cel Bătrân”, Ansamblul ”Hora” și trupa de dans modern a unității de învățământ. Evenimentul organizat în municipiul nostru reprezintă cea de-a doua etapă a proiectului și cuprinde diferite activități organizate în perioada 31 martie – 4 aprilie. Deschiderea festivității de la Primărie s-a făcut cu intonarea imnului național al fiecărei țări participante. Primul cuvânt de deschidere l-a avut viceprimarul Gabriel Jubleanu care le-a urat oaspeţilor bun venit. „Îmi revine onoarea de a declara deschisă cea de-a doua reuniune a proiectului ERASMUS, Comunicare Multiculturală, depășirea stereotipurilor, proiect desfășurat de Școala Gimnazială ”Mircea cel Bătrân”. La această reuniune iau parte 33 cadre didactice din 8 țări, care alături de echipa școlii locale depun eforturi să aducă în comunitatea proprie exemple vaste de educație, cultură și mijloace pedagocice pentru depășirea prejudecăților. Vă felicităm pentru inițiativa și munca depusă și vă asigurăm de susținearea noastră necondiționată. Succes în îndeplinirea obiectivelor propuse. Sper să petreceți zile minunate pe meleaguri argeșene!”, a spus viceprimarul.

Produse tradiţionale pentru oaspeţii străini

Consilierul parohial Nicolae Dinică a transmis un mesaj și o binecuvântare din partea ÎPS Calinic: „România de la Argeș, așa cum nume Nicolae Iorga acest ținut binecuvântat de Dumnezeu, găzduiește o comuniune a culturii internaționale. Ceea ce se întâmplă astăzi la Curtea de Argeș, prin strădania corpului profesoral, este o continuitate a ceea ce a fost dintotdeauna aici. Municipiul a fost o oază a culturii internaționale, pentru că aici fiind prima Capitală a țării, dar și prima Mitropolie, mereu cultura s-a împletit cu bucuria de a vedea aceste locuri. Din partea ÎPS Calinic vă urez bine ați venit în România de la Argeș.”

Un mesaj de bun venit a fost transmis și de directorul Gheorghe Molea care i-a asigurat pe participanți că vor vedea frumusețile locului și ale obiceiurilor noastre, astfel încât oaspeții să fie „ambasadori” ai Curții de Argeș atunci când se vor întoarce acasă. Oaspeții au avut parte și de o surpriză din partea gazdelor, Primăria Curtea de Argeș și Școala Gimnazială ”Mircea cel Bătrân”, de la care au primit în dar coșuri cu produse tradiționale din partea producătorilor autohtoni, cașcaval de Brădet, miere și țuică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email