Profesor omorât în drum spre şcoală

Un bărbat de 63 de ani din Tigveni, profesor la şcoala din localitate, a murit în urma unui accident de circulaţie petrecut ieri după amiază. În jurul orei 14.00, Mihai Popa a plecat de acasă pe jos, spre şcoală, acolo unde îl aşteptau elevii săi. Nu a apucat să ajungă la cursuri pentru că a fost accidentat mortal de o maşină, la numai câţiva metri de şcoala din satul Bârseştii de Jos, unde era profesor.

„Nu am putut să îl evit!”

Şoferul maşinii care l-a accidentat pe Mihai Popa spune că nu avea viteză, însă nu a putut să facă nimic pentru a evita tragedia. „L-am văzut că mergea pe marginea drumului, însă mi-a sărit în faţa maşinii şi nu am mai avut ce să fac. Am tras cât am putut de volan, însă a fost inevitabil. Mă gândesc că poate a alunecat pe gheaţă”, a spus Andrei Nicolae, şoferul din maşina care l-a accidentat mortal pe profesor.
 În urma accidentului, bărbatul care mergea pe marginea drumului a fost luat pe capotă şi apoi proiectat la câţiva metri pe carosabil. Impactul a fost deosebit de violent, iar profesorul a murit pe loc. În numai câteva minute, la faţa locului au sosit şi rudele bărbatului, dar şi colegi de la şcoala unde acesta preda. „Nu are cum să fi murit! Nu se poate aşa ceva! Acum câteva minute a fost cu noi, a vorbit cu noi şi acum să fie mort!”, spuneau printre lacrimi, rudele bărbatului.

Elevii au fost şocaţi să afle că dirigintele lor a murit

Şi elevii de la clasa unde Mihai Popa era diriginte au fost şocaţi să afle că cel pe care îl aşteptau la cursuri nu va mai veni niciodată. „Pentru noi a fost ca un tată. Ne-a iubit pe toţi ca pe copiii lui. Preda matematica şi chiar ne-a ajutat mult să înţelegem această materie”, au spus elevii de la clasa a VII. „A fost un om extraordinar. L-am cunoscut acum doi ani, când m-am mutat la această şcoală. Se înţelegea foarte bine atât cu elevii cât şi cu restul profesorilor. A fost o tragedie”, a declarat Maria Popescu, o colegă de-a profesorului decedat în urma accidentului de circulaţie. Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz, iar pe numele şoferului a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email