Profesoară muşcată de un câine posibil turbat

O profesoară de la Şcoala Generală „Mircea cel Bătrân” a fost muşcată ieri de un câine comunitar. Nu este exclus ca animalul să fie turbat şi, mai mult decât atât, se pare că patrupedul ar fi atacat chiar în faţa unităţii de învăţământ. „Profesoara s-a prezentat la Urgenţa Spitalului Municipal cu o plagă muşcată. După ce a primit îngrijirile medicale necesare am îndrumat-o către Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean pentru un vaccin antirabic”, a declarat medicul Mariana Gligore, de la Spitalul Municipal.

„Un câine cu spume la gură se plimbă pe lângă şcoală!”

Atât părinţii cât şi copiii care învaţă la Şcoala „Mircea cel Bătrân” sunt terorizaţi de numărul mare al maidanezilor care îşi duc veacul pe lângă şcoală. „Ieri, când m-am dus să îmi iau copilul de la şcoală, mi-a spus că este un câine mare, cu spume la gură, care se învârte în jurul şcolii, şi că acel câine a muşcat-o pe profesoara de engleză. Eu nu am văzut câinele, însă nu cred că copilul avea de ce să mintă”, spune, disperată, mămica unei fetiţe care învaţă la „Mircea cel Bătrân”. „Dacă un adult nu s-a putut apăra şi a fost muşcat de câine, ce poate să facă un copil? Am ajuns să ne fie frică să ne lăsăm copiii să iasă din casă, din cauza maidanezilor. În loc să facă fântâni arteziene, cei care conduc oraşul ar trebui să se ocupe de câinii comunitari. Sau poate dumnealor văd lucrurile numai din birou şi din maşină şi este clar că nu au habar cum trăiesc oamenii din oraş. Nici până acum nu au înţeles că noi suntem terorizaţi de maidanezi”, mai spune revoltată femeia. Până ieri după amiază, profesoara muşcată de câine nu a putut fi contactată telefonic, aşa că nu se ştie dacă într-adevăr câinele a atacat lângă şcoală şi dacă maidanezul avea „spume la gură”, aşa cum au povestit copiii.

„Noi am făcut o serie de sesizări către Primărie şi Consiliul Local”

Directorul Şcolii Generale „Mircea cel Bătrân”, profesoara Cornelia Marcela Sârbu, spune că situaţia este de-a dreptul alarmantă. „Suntem disperaţi. An de an facem sesizări către Primărie şi Consiliul Local să ne ajute să scăpăm de câinii comunitari. Nu s-a întâmplat însă nimic. Cel mai grav este faptul că oamenii care locuiesc în zonă aduc mâncare câinilor chiar lângă zidul şcolii. În fiecare dimineaţă, îngrijitorii adună oase sau castroane cu lapte de pe spaţiul verde de lângă şcoală. Aşa se explică de ce avem atâţia maidanezi”, spune directoarea de la Şcoala „Mircea cel Bătrân”.
Profesorii de aici au cerut autorităţilor locale chiar montarea unui gard, care să oprească accesul câinilor pe spaţiul verde din jurul şcolii, însă nu s-a întâmplat nimic. Cât despre profesoara muşcată de câine, directorul unităţii de învăţământ nu ştia foarte multe date. „Am aflat şi noi despre acest incident, însă nu am reuşit să discutăm cu doamna profesoară, pentru că avea telefonul mobil închis. Aşteptăm să vedem dacă într-adevăr a fost muşcată de acel câine în zona şcolii şi dacă într-adevăr se confirmă această variantă, vom sesiza autorităţile competente”, a mai spus Cornelia Marcela Sârbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email