Procesul dintre Curtea de Argeş şi Valea Iaşului se apropie de final. Zona de nord a municipiului ar putea trece de comuna Valea Iaşului

Procesul  aflat pe rolul Tribunalului Argeş,în care Instituţia Prefectului Judeţului Argeş este reclamant, iar pârâţi sunt Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) Municipiul Curtea de Argeş, UAT Valea Iaşului şi Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, şi al cărui obiect este graniţa dintre cele două UAT-uri, se apropie de final. La termenul de pe 13 iunie instanţa a comunicat  U.A.T. Curtea de Argeş şi U.A.T. Valea Iaşului un exemplar al raportului de expertiză tehnică completat, depus de către expertul topograf Istrate Gabriela, punându-li-se în vedere să formuleze în scris eventualele obiecţiuni la această lucrare, şi a dat următorul termen pe 22 iunie.

 

Vă reamintim că UAT Valea Iaşului revendică zona de nord a municipiului în baza unor acte din anii 1960. Pe de cealaltă parte, reprezentanţii UAT Curtea de Argeş susţin că „Orice modificare a limitelor administrativ teritoriale ale unei localităţi se face prin lege şi ca urmare a unui referendum”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email