Proces cu elevi de liceu la Judecătoria Curtea de Argeș

Un proces inedit, din care au făcut parte elevi ai Colegiului Național „Vlaicu Vodă” a avut loc ieri la Judecătoria Curtea de Argeș.

„Cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei Civile, celebrată pe tot cuprinsul Europei la data de 25 octombrie a fiecărui an, Judecătoria Curtea de Argeş a organizat un  proces simulat în colaborare cu elevii de la Colegiul Naţional “Vlaicu Vodă”, procesul desfăşurându-se sub coordonarea domnului judecător Ovidiu Marian Stoica”, transmite Biroul de informaţii şi relaţii publice din cadrul Judecătoriei Curtea de Argeş.

În cadrul evenimentului, preşedintele instanţei le-a prezentat elevilor organizarea sistemului judiciar, modalitatea de accedere în profesiile de magistrat şi funcţiile auxiliare şi conexe precum și modul de funcționare al justiției ca serviciu public, circuitul înscrisurilor în instanţă, precum şi alte aspecte privind activitatea instanţei.
Pe parcursul derulării procesului simulat, judecătorii instanţei  au oferit explicaţii practice pentru fiecare etapă a procesului civil.
„Activitățile organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Europene a Justiţiei Civile, se înscriu în demersurile constante ale Judecătoriei Curtea de Argeş de educare a tinerei generaţii în spiritul statului de drept şi al democraţiei, astfel de activităţi precum şi vizite adaptate în raport de vârsta și nivelul fiecăruia dintre vizitatori, derulându-se ca urmare a unui protocol încheiat între Judecătoria Curtea de Argeş şi Colegiul Naţional “Vlaicu Vodă”, pe parcursul mai multor ani.
Precizăm totodată că, începând cu data de 24.10.2023, protocolul de colaborare cu Colegiul Naţional “Vlaicu Vodă”,  desfăşurat în cadrul programului de educaţie juridică în şcoli, a fost prelungit şi pe durata anului şcolar 2023-2024”, conform sursei citate.

Cum mulți dintre absolvenții Colegiului merg către o carieră în magistratură, procesul de ieri a fost pentru ei extrem de interesant și instructiv.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email