Problemele Gării Regale s-au rezolvat. A fost reabilitat WC-ul!

Gara Regală de la Curtea de Argeş este celebră, mai ales după ce Regina Ana a fost adusă să-şi doarmă somnul de veci la Necropola Regală şi Arhiepiscopală. Iniţial, s-a spus că sicriul Reginei Ana va urma traseul de acum 78 de ani, când ultima înmormântare regală a avut loc la Curtea de Argeş, iar cortegiul funerar a sosit cu trenul, la gară. E posibil ca din cauza stării groaznice în care se află monumentul istoric Casa Regală să fi renunţat la tradiţie, şi să fi decis ca întregul cortegiu să vină pe şosea.

Şi totuşi, ceva modernizări şi reabilitări s-au făcut la gară. A fost reabilitat WC-ul public! Sigur, e închis cu lacătul, ca nu cumva cineva să-l folosească sau să vadă pe ce s-au cheltuit o mulţime de bani. Câţi, nu se prea ştie, pentru că informaţia e bine ascunsă.Gara din Curtea de Argeş este monument istoric, şi sunt plăcuţe care să informeze cu privire la asta pe vreo trei pereţi exteriori. Numai că lângă ele zidurile par să mai aibă puţin până se dărâmă, vospseaua e scorojită, ornamentaţiile, la fel.Interiorul sălii de aşteptare e chiar mai rău. A plouat prin acoperiş, iar apa s-a scurs pe ziduri. Sala e închisă, iar cei care aşteaptă trenul stau afară, la soare, pentru că oricum e mai bune decât înăuntru, în miros de igrasie şi cu pete pe pereţi.

 

Gara e monument istoric, şi a fost construită în anul 1898 de către cunoscutul arhitect francez Andre Lecomte de Nouy după un model original francez combinat cu elemente în stil românesc. Astăzi este declarată monument arhitectural, fiind unică în țară.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email