Probleme vechi pentru medici – 25 de intervenţii într-o singură zi la Ambulanţă

Curtea de Argeş nu este un oraş foarte mare, dar sunt cazuri în care o anumită adresă este foarte greu de găsit pentru că din în ce mai multe blocuri au rămas fără plăcuţele de identificare cu numerele şi adresa poştală. În timp ce pentru un turist sau un taximetrist fără experienţă acest lucru este de multe ori enervant, lucrurile capătă o altă importanţă atunci când adresele sunt căutate de medicii de la Serviciul de Ambulanţă.
Reabilitarea termică a blocurilor şi neglijenţa au lăsat mai multe blocuri din municipiul nostru fără adresele inscripţionate. De cele mai multe ori prezenţa sau absenţa unui marcaj, a unei plăcuţe care să indice numărul blocului, este trecută cu vederea şi pare lipsită de importanţă, dar aceste amănunte pot face diferenţa între viaţă şi moarte când este aşteptată o ambulanţă. „Este o problemă mai veche aceasta. Am întâmpinat de foarte multe ori probleme din cauza lipsei acestor plăcuţe de identificare a blocurilor. Dacă ziua ne mai descurcăm, pentru că întrebăm oamenii din zonă, noaptea este mai dificil. Dacă intervenţiile sunt la ore târzii nu ai pe cine să întrebi şi ajungem cu întârziere la caz. Sigur că am învăţat o mare parte din blocuri şi ştim unde să le găsim, dar mai sunt altele unde nu au fost intervenţii sau au acelaşi număr, dar diferă strada. Se întâmplă ca omul care ne cheamă să nu ne dea numele străzii şi să mergem în altă parte. Sunt cazuri în care suntem aşteptaţi afară de cineva, dar am întâlnit şi situaţii în care persoana care ne-a solicitat nu se putea deplasa. Solicitările noaptea în oraş sunt un coşmar”, a spus dr. Marius Popescu, şeful Serviciului Ambulanţă Curtea de Argeş.
Potrivit acestuia, în ultima vreme se înregistrează în jur de 24 – 25 de solicitări într-un interval de 24 de ore. „Cele mai multe intervenţii le avem în mediul rural, în jur de 20 într-o zi, în timp ce în municipiu avem 4 – 5 solicitări. De asemenea, pot spune că avem pe timpul nopţii 7 -8 intervenţii, iar ziua în jur de 10”, a mai spus dr. Marius Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email