Problema lacului de pe Plopiş, nerezolvată de 20 ani

Pe o stradă din Curtea de Argeş s-a format de peste 20 ani un lac. Un firicel de apă, blocat de gunoaie, s-a transformat într-un lac din ce în ce mai mare, lac ce este perceput de locuitorii cartierului drept un mare pericol pentru copii mai ales. Culmea este că administrația locală a plătit 50.000 de lei în urmă cu 10 ani pentru rezolvarea problemei, numai că lacul este la fel de mare şi de periculos şi acum, după ce banii au fost cheltuiți.

Astă vară, când cădeau ploi torențiale din belșug, lacul artificial de pe strada Plopiş din Curtea de Argeş avea cinci sau chiar șase metri adâncime, conform vecinilor săi. Oamenii se temeau să îşi mai lase copiii afară, să se joace pe stradă, din cauza apelor pline de jeg.
Pârâul a fost strangulat de mizeriile venite de sus, mizerii aruncate de argeșeni, bineînțeles, de cei care nu au unde să arunce gunoiul, pentru că nu au contracte cu societatea specializată, şi dau pe apă tot ce le rămâne prin gospodărie. Acum, lacul are peste doi metri adâncime şi e le fel de periculos.

Reprezentanții administrației publice locale spuneau în 2015 că în 2016 vor fi alocați bani pentru ca lacul să fie desființat, numai că este plin și acum, la șase ani distanță. Banii încasați de o firmă din Curtea de Argeş au fost pentru asanarea bălții, numai că specialiștii au pus conducta de scurgere mai sus decât nivelul apei.

Povestea lacului de pe strada Plopiş e veche de aproape 20 ani, şi doar printr-o minune nimeni nu s-a înecat în el. Argeşenii speră ca autoritățile să nu aştepte să se producă vreo nenorocire şi abia apoi să ia măsuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email