Problema lacului de pe Plopiş, nerezolvată de 10 ani

Pe o stradă din Curtea de Argeş s-a format de peste 10 ani un lac. Un firicel de apă, blocat de gunoaie, s-a transformat într-un lac din ce în ce mai mare, lac ce este perceput de locuitorii cartierului drept un mare pericol pentru copii, mai ales. Culmea este că administraţia locală a cheltuit 500 de milioane în urmă cu trei ani pentru rezolvarea problemei, numai că lacul este la fel de mare şi de periculos şi acum, după ce banii au fost cheltuiţi

Astă vară, când cădeau ploi torenţiale din belşug, lacul artificial de pe strada Plopiş din Curtea de Argeş avea cinci sau chiar şase metri adâncime, conform vecinilor săi. Oamenii se temeau să îşi mai lase copiii afară, să se joace pe stradă, din cauza apelor pline de jeg. 
Pârâul a fost strangulat de mizeriile venite de sus, mizerii aruncate de argeşeni, bineînţeles, de cei care nu au unde să arunce gunoiul, pentru că nu au contracte cu societatea specializată, şi dau pe apă tot ce le rămâne prin gospodărie. Acum, lacul are peste doi metri adâncime şi e le fel de periculos.

Reprezentanţii administraţiei publice locale spun că în 2016 vor fi alocaţi bani pentru ca lacul să fie desfiinţat. În urmă cu trei ani, 500 de milioane de lei vechi a încasat o firmă din Curtea de Argeş pentru asanarea bălţii, numai că a pus condcta de scurgere mai sus decât nivelul apei.

 

Povestea lacului de pe strada Plopiş e veche de aproape 10 ani, şi doar printr-o minune nimeni nu s-a înecat în el. Argeşenii speră ca autorităţile să nu aştepte să se producă vreo nenorocire şi abia apoi să ia măsuri. Dacă edilii se vor ţine de cuvânt, la anul problema ar putea fi rezolvată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email