Problema de pe strada mea by Didi Dumitrescu. Curtea de Argeş – bazar, aprozar, regal…

Încă de la început facem precizarea că nu dorim sub nicio formă să punem în lumină negativă vreun comerciant. Tot respectul pentru aceştia şi pentru afacerile lor. Credem, însă, că este nevoie aici, la Curtea de Argeş, de un set de reguli pe care toată lumea să le respecte, reguli care să schimbe în bine înfăţişarea unui municipiu care se vrea a fi turistic şi – mai ales – regal.

Este mult până departe – suntem tentaţi cu toţii să spunem, iar argumente avem cu duiumul: câini vagabonzi, maşini de gunoi care lasă dâre urât mirositoare, apă de o calitate îndoielnică, din nou câini vagabonzi, o mulţime de zone cu aspect neîngrijit, lipsa activităţilor de agrement, etc. La toate acestea se adaugă un obicei (căpătat în timp) nu tocmai benefic pentru aspectul oraşului: acela de a expune marfa pe trotuar ori atârnată pe faţada magazinului. Este foarte adevărat că, în imaginile vechi cu municipiul nostru, vedem cam aceleaşi magazine cu marfă expusă până în mijlocul străzii principale (deci vorbim despre un obicei străvechi…). Ştim, de asemenea (şi le dăm dreptate) că toţi comercianţii vor să-şi vândă marfă. Credem că în zonele comerciale dedicate (piaţa centrală, zona de târg) este mai mult decât normal că marfă să fie expusă la maniera prezentată mai sus. În cazul principalei artere rutiere din Curtea de Argeş însă, aici credem că lucrurile ar trebui (şi ar fi bine) să fie total diferite. De ce? Avem un raţionament mai mult decât simplu: la rândul sau Curtea de Argeş este o marfă ce se vrea a fi vândută. Vândută pe post de oraş turistic şi regal. Nu pe post de bazar sau aprozar.

Una din problemele străzii principale din Curtea de Argeş este faptul că aceasta a început să arate că un târg cu irizaţii de… „Dragon Roşu” şi cu inserţii de aprozar. Or, nu credem că lucrul ăsta este tocmai ok. Nu în 2016

Ce zic argeşenii

Pătraşcu Alexandru – Există vro normă care să interzică asemenea comerţ? Dacă este o normă în acest sens cine este investit să constate respectarea ei? Dacă legal nu avem norme, înseamnă că nu este obligatorie. Este atunci norma bunului simț.

Ghinea Mihail-Emilia – Halal oraş Regal…………………….

Vali Tomita – În hârtii poate e regal, dar în realitate lasă de dorit. Daca avem ochi şi vrem să vedem de cine, şi cum a fost condus aşa zis municipiul Curtea de Argeş putem înţelege de ce e acest haos. Fiecare şi-a căutat interesele proprii. Argumente şi dovezi sunt foarte multe dar, momentan, prefer să tac şi să aştept să văd ce vor face cei noi la conducerea oraţului. Poate noul primar se îndură de câţiva lei să bage măcar o maşină de balast şi pe str Daniel Sterescu. Nu mai zic de asfalt, canalizare sau gaze, că doar ne laudăm cu oraş regal şi municipiu, dar trăim ca în evul mediu la doi paşi de centrul municipiului

George Cosmin – Aici totul merge pe „lasă-mă că dacă ați merge bine trag si eu ceva de la tine”. Oare nu-s lăsați de cineva sa facă așa ceva, la asta nu va gândiți…. Oricum urât să vezi asemenea tarabe chiar pe Bulevard…..dar nimeni nu le face nimic pentru ca „au pe cineva în spate” din păcate așa funcționează la noi!!!  O bătrânică care vindea ceapă, usturoi şi pătrunjel ca să-și ia o pâine a foat săltată de poliție, am văzut asta pe net.. ….Rușine!!!!!!

Şi totuşi, se poate

La magazinul Vidraru, angajaţii de la Salubritate lucrau de zor, joi, la strângerea mizeriei, Deci, se poate!

Cabina telefonică a fost ridicată. Deci, se poate! Vineri, o parte din ţoalele expuse la vânzare pe trotuar au fost luate. Deci, se poate!

 

Didi Dumitrescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email