Problema de pe strada mea by Didi Dumitrescu. Când spui “Oraș Regal” îți imaginezi un Paradis, dar…

Când spui “Oraș Regal” și te referi la o localitate dintr-un stat european situat de la Ungaria – inclusiv – spre vestul bătrânului Continent, nu poți să-ți imaginezi decât un Paradis pe Pământ: turism la maxim, peisaj impecabil, istorie la tot pasul, curățenie fără cusur s.a.m.d. Și nu ești prea departe de adevăr.

Când spui “Oraș Regal” și te referi la o localitate (singura de altfel) din România, atunci poți da frâu liber imaginației. Aici chiar avem de toate, amestecate (nu neapărat numai chestii negative, dar…): avem o Mânăstire de legendă dar și cele mai multe haite de câini vagabonzi, avem câteva obiective turistice senzaționale dar și mașini de gunoi care “înmiresmează” orașul lăsând în urmă dâre de zeamă împuţită, avem și străzi asfaltate până în inima coclaurilor dar și trotuare demne de Cartea Recordurilor, late de numai câțiva centimetri, cad izvoarele din munte pe noi dar avem cea mai dubioasă apă la robinete, avem pretenții de 2016 dar și zone cu iz medieval.

Frustrant pentru orice cetățean este faptul că lucrurile negative (indiferent de complexitate) își găsesc extrem de greu rezolvare la Curtea de Argeș. Ca exemplu – a trebuit să treacă aproximativ 25 de ani de la Revoluție (un sfert de veac) până când unele străzi din Curtea de Argeș să fie asfaltate într-un final apoteotic. A trebuit să treacă un deceniu până când fântâna arteziană din centrul orașului să fie reparată. Cât timp va mai trece până când la Curtea de Argeș va funcționa (din nou) un cinamatograf (au trecut deja 16 ani de când nu mai avem așa ceva, deși la un moment dat aveam chiar două cinematografe). Câte secole vor trece până când și ultimul câine vagabond va dispărea de pe străzile orașului nostru (de aproape 16 de când suntem în presă se aduce sistematic problema câinilor vagabonzi în atenția autorităților fără că această să se diminueze măcar)? Câte milenii se vor scurge până când Sân Nicoara va fi redată circuitului turistic? În câte zeci de mii de ani Gara Regală va fi renovată și câte ere istorice se vor scurge până când centrul vechi va fi reabilitat cu ceva fonduri de la UE? Avem o administrație nouă. Perfect! Am văzut ceva agitație imediat după preluarea mandatului și ne-am bucurat. Am semnalat lucrurile pozitive, ba chiar le-am aplaudat. După care… TĂCERE! Iar în tăcerea asta se aude timpul trecând fără folos.

Ce zic argeșenii

Cătălin Ureche –  „Nu vreau să fiu răutăcios…însă așteaptă să moară regele…și să vezi ce mai “sărbătoare”…ce mai freamăt.. ce mai zbucium….iar după…..TĂCERE!!!!!…că și până acum!…. Acum gata…puțină liniște…că trebuie să pregătească alegerile….și după…să te ții frate…se pun pe treabă”.

Patrascu Alexandru – „DOMNULE primar de la Curtea de Argeș, să fie oare o tăcere? Eu sper că este numai o pauză (de o țigară și cafea)”.

Didi Dumitrescu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email