Problema câinilor maidanezi din Curtea de Argeş, rezolvată peste 50 de ani

Peste 300 de câini vagabonzi au prins hingherii pe străzile din Curtea de Argeş. Deşi numărul poate părea mare, este mic în comparaţie cu mulţimea de maidanezi de pe străzi. Administraţia locală consideră însă că şi-a îndeplinit „planul” pe anul acesta şi speră ca în acest ritm în curând să nu mai fie câni pe străzile municipiului. Conform calculelor unor specialişti, dacă ritmul se păstrează, la Curtea de Argeş nu vor mai fi câini fără stăpân pe străzi cam peste 50 de ani.

Hingherii din Curtea de Argeş ies zilnic pe străzi şi capturează câte un câine, doi. Au probleme din cauza cetăţenilor iubitori de animale care duc animalele în apartamente şi le lasă pe stradă din nou după ce pleacă hingherii. Şi totuşi, reprezentanţii administraţiei locale spun că merge bine cu capturarea maidanezilor.

Cei mici, trimişi la Smeura

„În conformitate cu ce s-a hotărât în Consiliul Local, Societatea de Salubritate a continuat să captureze câinii, iar în ultimele trei luni s-au capturat peste 200 de câini, din care peste 100 au fost trimişi deja la Smeura, cei mici”, a declarat Cristian Mitrofan, viceprimarul municipiului.

Angajaţii serviciului de ecarisaj lucrează în fiecare zi, iar autorităţile locale speră ca în viitorul apropiat maidanezii să dispară de pe străzile din Curtea de Argeş.

„Vrem ca până la sfârşitul anului, pentru că ştim că numărul mare de câini de pe străzi este o problemă importantă a municipiului, să capturăm în jur de 300 de câini şi să respectăm programul stabilit”, a mai spus viceprimarul municipiului.

Problema este că, dacă se merge conform programului stabilit, viitorul apropiat de care vorbesc reprezentanţii administraţiei locale ar putea veni peste mulţi ani.

 

Argeşenii se plâng că în această perioadă câinii sunt extrem de agresivi, zeci de cetăţeni de toate vârstele prezentându-se la spital fiind muşcaţi de maidanezi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email