Problema balcoanelor din Curtea de Argeş a ajuns la urechile prefectului


La audienţele susţinute de prefectul Marcel Proca, în sala de şedinţe a primăriei municipiului Curtea de Argeş, au fost înscrise cinci persoane. Cele mai multe probleme au fost şi de această dată cele legate de fondul funciar. Cu o problemă deosebită s-a prezentat în cadrul audienţelor un bărbat care s-a plâns prefectului că i-a fost tăiată pensia de handicap. „Eu am fost pensionat în anul 2007 pe caz de boală şi am primit şi o pensie suplimentară de handicap, pentru că am probleme grave la inimă. În luna octombrie a anului trecut mi-a fost tăiată această pensie. Nu înţeleg de ce, pentru că nu am fost chemat la comisie. Mai bine nu-mi dădeau de la început aceşti bani”, a spus bărbatul. Marcel Proca a promis argeşeanului că în cel mai scurt timp va primi un răspuns la această sesizare, dar numai după ce va verifica situaţia. „Probabil că membrii comisei de evaluare au considerat că nu mai îndepliniţi condiţiile necesare pentru primirea acestei pensii de handicap. Vreau să vă spun că un număr foarte mare de persoane s-au pensionat pe caz de boală şi au fost introduse câteva condiţii mai riguroase, pentru obţinerea acestei pensii. Tot ce putem să facem pentru dumneavoastră este să vă programăm la o nouă evaluare a stării de sănătate în cadrul unei comisii de specialitate. Noi nu putem să răspundem în locul medicilor”, a declarat Marcel Proca.

„De ce nu primesc autorizaţie de construcţie pentru balcon?”

Aşa cum aţi mai citit în ediţiile anterioare ale ziarului nostru, la Curtea de Argeş există o mare problemă la eliberarea autorizaţiilor pentru construcţia de balcoane.  Cu o situaţie asemănătoare s-a prezentat în faţa prefectului o femeie care locuieşte la parterul unui bloc de pe strada Banu Mărăcine. Garsoniera sa este singura din zonă care nu are balcon. „Am venit şi la dumneavoastră să vă rog să mă ajutaţi să pot obţine şi eu o autorizaţie pentru construirea unui balcon. Am mare nevoie de acest spaţiu, pentru că mai pun şi eu acolo câteva lucruri. Nu înţeleg de ce eu nu pot primi autorizaţie de construcţie, în timp ce alte apartamente din apropiere au balcon. Eu nu ştiu ce să mai fac”, a spus disperată femeia. Însă, răspunsul prefectului nu a mulţumit-o pe femeie. „Nu putem să facem mare lucru pentru dumneavoastră, pentru că primăria din Curtea de Argeş nu ne este subordonată nouă. Avem relaţii de colaborare. Probabil că au avut un motiv întemeiat pentru care v-au respins cererea. O să încerc să discut cu domnul primar despre această problemă”, a precizat Marcel Proca.

Rromii din Tigveni în atenţia prefectului

 În discuţie a intervenit şi subprefectul Adrian Lazăr, care a încercat să lămurească situaţia. „Din câte ştiu eu autorizaţiile pentru celelalte balcoane au fost eliberate cu mult timp înainte. Acum, în Consiliul Local ştiu că s-a hotărât să nu se mai elibereze astfel de autorizaţii”, a spus Adrian Lazăr. La audienţe s-a prezentat şi un argeşean din comuna Tigveni, însoţit de primarul Doru Slătineanu. „Cred că aţi auzit de problema cu care ne confruntăm în comuna Tigveni. Există acele 70-80 de familii de etnie rromă care nu au locuinţe, dar nici terenul necesar pentru construirea acestora. Sunt câteva persoane care au suprafeţe de teren foarte mari, dar sunt şi familii numeroase care locuiesc pe 300 de metri pătraţi. Trebuie să găsim o soluţie la această problemă cât mai repede. Eu nu pot de unul singur să iau pământul de la unii şi să îl dau la alţii. Într-o astfel de situaţie se află şi acest bărbat. Noi am vrea să construim câteva case tipizate pentru fiecare familie”, a spus Doru Slătineanu. Prefectul a promis edilului că în cel mai scurt timp va face o vizită în zona respectivă, pentru a fi analizată situaţia. „Cunosc destul de bine această problemă. Însă, v-aş ruga domule primar să încercaţi să realizaţi un mic proiect cu zona aceea şi cu ceea ce doriţi să faceţi acolo. Ar fi bine să pregătiţi un plan de parcelare şi fiecare familie să primească o suprafaţă de 300-400 de metri pătraţi. Vă cred că nu puteţi să realizaţi acest lucru singur şi de aceea vă vom sprijini şi noi, dar neapărat trebuie să puneţi la punct acel mic proiect”, a explicat Marcel Proca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email