Problema apei de la Tigveni s-a rezolvat

Peste 1.300 de locuitori din satul argeşean Bârseşti au rămas fără apă potabilă după ce în zonă au fost găsite nereguli la sursele de apă, declara săptămâna trecută prefectul Cristian Soare.

„Au fost efectuate controale privind calitatea apei la sistemele publice din mai multe localităţi. În urma acestor controale, iniţial a fost sistată temporar furnizarea apei în localităţile Uda şi Ciomăgeşti, fiind afectate 600 de gospodării. Problema s-a remediat, am continuat controalele, fiind depistată apă nepotabilă la Tigveni. Mai exact, 1.315 locuitori din satul Bârseşti sunt afectaţi. S-a acordat un termen de trei zile pentru remedierea situaţiilor prin procedee de clorinare a apei şi de spălare şi dezinfectare a bazinelor. Am informat şi primarul localităţii pentru a lua măsurile care se impun”, a declarat, pentru Mediafax, Cristian Soare, prefectul judeţului Argeş.

Din trei reţele de apă potabilă la Tigveni, una a fost cu probleme, cu enterococi. Nu este nimic grav. Consumul poate da stări diareice la persoane cu sensibilitate mai mare. Noi am informat populaţia că apa este nepotabilă. Peste câteva zile vom repeta analizele şi dacă rezultatele vor arăta că nu mai sunt probleme, oamenii vor putea consuma din nou apă din respectiva reţea”, a declarat Sorina Honţaru, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.

Bazine curăţate şi apă clorinată

 

Primarul comunei Tigveni, Doru Slătineanu, spune că problema s-a rezolvat. „Direcţia de Sănătate Publică ne-a dat nişte măsuri de îndeplinit – să curăţăm bazinele şi să clorinăm apa, pentru că altceva nu avem ce să facem. Le-am îndeplinit”, ne-a spus primarul Slătineanu. „Apa la Tigveni şi la Bârseşti o scoatem din nişte foraje la 30 de metri, totul e automatizat, nu  intră nimeni în contact cu apa. Singura noastră acţiune e cea legată de clorinarea apei, altceva nimic. Nu intrăm noi prin bazine sau alte chestii de genul ăsta. Din cele două foraje se scoate apa care trece printr-un vas de clorinare cu o capacitate de 10 metri cubi. Când clorinăm, cei 10 metri cubi într-o oră au şi intrat pe flux şi ar trebui ca peste o oră să clorinăm din nou Avem un proiect cu un sistem de clorinare automată să nu mai fie nicio problemă”, ne-a mai spus primarul Doru Slătineanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email