Principele Nicolae al României, lansare de carte la Curtea de Argeș

Curtea Veche Publishing lansează marți, 8 iulie, ora 18.00, la sala multifuncțională a Muzeului Municipal Curtea de Argeș, Drumul spre casă. Filip-Lucian Iorga în dialog cu Principele Nicolae al României”, prima carte dedicată celui mai tânăr membru al Casei Regale a României, în colecția Cărți Regale”. Evenimentul are loc în prezenţa ASR Principelui Nicolae al României. Intrarea este liberă și include și o sesiune de autografe.

Alături de Alteța Sa Regală, vor lua cuvântul: Iren Arsene (director, Curtea Veche Publishing), Filip-Lucian Iorga (coautor) și Marian Ghiță (director, Biblioteca Municipală Curtea de Argeș). Oficiile de gazdă vor fi făcute de Ștefan Dumitrache, manager Muzeul Municipal Curtea de Argeș.

Evenimentul face parte dintr-un turneu național de promovare. Până acum, peste o mie de cititori din țară au participat la lansările volumului Drumul spre casă. Filip-Lucian Iorga în dialog cu Principele Nicolae al României” în București, Târgu Mureș, Sibiu, Sebeș, Alba Iulia, Cluj, Pitești, Constanța, Tulcea și Craiova.

Pornind de la amintirile Alteţei Sale Regale şi apelând la documente, fotografii, obiecte personale, dar şi lucruri ce fac parte din Colecţia Regală, unele dintre ele prezentate aici în premieră, volumul vorbeşte despre copilăria şi adolescenţa ASR Principelui Nicolae al României, despre studiile şi experienţa comunitară, despre primele sale călătorii și expediții, sporturile extreme pe care le practică, interesele şi activităţile întreprinse în folosul țării noastre.

Principele Nicolae iubeşte foarte mult România şi simte că aici e acasă. Cred că asta îl va ajuta să învingă toate dificultăţile, să înveţe despre ţară şi să-i sprijine pe oamenii ei. Este un principe al generaţiei sale şi am toată încrederea că îşi va păstra echilibrul, modestia, şi că strălucirile trecătoare nu-i vor răpi din generozitatea şi din luciditatea pe care le are astăzi. Am speranţa că românii îi vor acorda din ce în ce mai multă încredere şi afecţiune”. (ASR Principesa Moștenitorare Margareta a României)

 

Drumul spre casă. Filip-Lucian Iorga în dialog cu Principele Nicolae al României”, apărut la Curtea Veche Publishing, completează, astfel, colecția dedicată Familiei Regale, venind în sprijinul tinerilor, și nu numai, drept model de eleganță și implicare în societate. Cititorii vor descoperi nu doar faptul că ASR Principele Nicolae se implică în acțiuni umanitare, ecologice și educative, dar și aspecte din viața sa de zi cu zi, povești pline de tâlc din expediții și întâmplări ce arată pasiunea pentru sporturile extreme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email