Principala calitate a dlui. primar e discreţia

Despre dl. primar Nicolae Diaconu se poate spune orice, numai că nu este discret, nu. În mare linişte aranjează domnia sa afacerile locale, în mare linişte face angajări la Primărie, în general e o foarte mare linişte în jurul lucrurilor pe care le face în calitatea sa de edil, atât de mare încât nu poţi să nu te întrebi dacă într-adevăr face ceva sau liniştea nu acoperă nimic. Merge dl. Diaconu des la organismele intermediare şi la autorităţile de management pentru proiectele pe care le implementează în oraş, se duce dl. Diaconu des la Bucureşti, pe la ministere şi pe la colegii dumisale de partid ca să obţină tot felul de chestii pentru acelaşi oraş, e ocupat până peste cap dl. Diaconu cu deplasările în ţară şi în străinătate, astfel încât nu poţi să nu te întrebi când mai stă pe la Primărie. Din păcate pentru cetăţeni, plecările dumisale nu le sporesc deloc confortul, ci doar îi lasă ceva mai săraci, căci Skoda cea nouă a Primăriei consumă combustibil cât pentru o plimbare de două ori în jurul Ecuatorului într-un singur an.
Eu, ca cetăţean care locuieşte la Curtea de Argeş, mi-aş dori un primar mai puţin discret, iar ca ziarist care lucrează aici cred că de fapt discreţia dlui. primar e chiar dăunătoare. Lui însuşi, în primul rând, căci cei trei ani până la următoarele alegeri locale trec repede, şi e greu de recuperat o muţenie totală într-o lună de campanie electorală, şi apoi nouă, cetăţenilor. Noi am vrea să aflăm dacă avaria de la apă de vinerea trecută a fost reparată pe banii celor care au provocat-o sau pe banii noştri, dacă vor mai începe cândva lucrările la cele două parcuri, câţi bani a costat modernizarea sediului Evidenţei Populaţiei şi cum a ajuns firma colegului de partid al dlui. primar să o facă, ce dracu’ se mai întâmplă cu asfaltarea centurii şi de ce nimeni nu răspunde pentru faptul că la Curtea de Apel plângerea a fost admisă iar comisia de licitaţie trebuie să reia procedura, ce se întâmplă cu câinii maidanezi în condiţiile noii legi şi dacă banii noştri mai sunt aruncaţi pe sterilizare doar aşa, că să intre în buzunarele cuiva, ce fel de buget vom avea la anul, când scăpăm de cofinanţarea proiectelor europene şi ce vom face cu banii, mulţi, milioane de euro, care rămân, dacă Serviciul Public va fi transformat în societate comercială şi ce a făcut acelaşi serviciu anul acesta cu materialele şi cu motorina cumpărate în toamnă pentru lucrările din tot anul, şi aşa mai departe.
Nu ne trebuie discreţie în relaţia dlui. primar cu cetăţenii, dimpotrivă. Salariul domniei sale, chiar dacă pentru domnia sa nu reprezintă mare lucru, avantajele celelalte, care reprezintă foarte mult, toate sunt pentru că cei mai mulţi dintre noi l-au votat. Nu ca să fie discret, ci să ne spună, măcar, cum stau lucrurile. Prost sau foarte bine, minunat sau îngrozitor, oricum ar fi avem dreptul să ştim iar domnia sa are obligaţia să ne spună, în calitatea noastră de contribuabili.
Ca ziarist, însă, nu pot să nu speculez altfel discreţia dlui. primar. Nu pot, în lipsa unor informaţii oficiale, refuzate sistematic, să nu mă întreb dacă, spre exemplu, o parte din banii alocaţi modernizării Evidenţei Populaţiei nu au ajuns în buzunarele domniei sale, dacă nu cumva miliardul pentru câini se împarte între domnia sa şi eventual medicul veterinar, dacă lucrările la parcul împărţit în două nu încep pentru că nu s-a căzut la pace pe comision.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email